Glutenfritt brød av nøtter


55 min.

Denne oppskriften på saftig glutenfritt brød av nøtter krever verken elting eller heving. Ingrediensene blander du enkelt sammen på under ti minutter.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 klype salt
  • 50 g Soft Flora Steke og Bake
  • 0.5 ts tørket rosmarin
  • 150 g grovhakkede mandler
  • 150 g grovhakkede cashewnøtter
  • 50 g linfrø
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g chiafrø
  • 50 g gresskarfrø

Slik gjør du

  • Dette glutenfrie brødet av nøtter er fullt av gunstige fettsyrer og kjempegodt både i matpakken, til helgefrokosten eller som mellommåltid på dager hvor det går lang tid mellom hovedmåltidene. At du slipper unna både elting og heving er en bonus med glutenfritt brød av denne typen, og det tar kun ti minutter å røre sammen ingrediensene og ha røren i en brødform. Enklere kan det nesten ikke bli!

    Slik går du frem for å lage glutenfritt brød av nøtter:

    Pisk eggene lett sammen.

    Rør inn smeltet Soft Flora og krydder.

    Ha i frø og grovhakkede nøtter og rør til en jevn blanding.

    Hell røren i en brødform, og stek på 170 grader i cirka 45 minutter.

    Tips! For variasjon kan du bytte ut krydderet med et par håndfuller rosiner. Da får du et søtere brød som kan være et fint alternativ til snacks når søtsuget melder seg.