Grove gresskarmuffins


50 min.

Skal du lage lyslykt til Halloween? Ikke kast innholdet, det kan nemlig bli til nydelige gresskarmuffins. Bare prøv denne enkle oppskriften, som gir 12 muffins.

Ingredienser

  • 400 g fersk gresskar, eller 3 dl ferdig gresskarpuré
  • 2 stk egg
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 dl Fibra fullkornshvetemel
  • 1.5 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts ingefær
  • 0.5 ts nellik
  • 4 ss Soft Flora Steke og Bake

Slik gjør du

  • Fjern skall og frø fra gresskarkjøttet og kutt det i små terninger. Kok til det er mørt og sil av vannet. Moses godt med en stavmikser.

  • Pisk eggene luftige og bland med smeltet Soft Flora og gresskarpureen.

  • Bland alt det tørre: havregryn, mel, bakepulver, brunt sukker og krydder og rør det inn i det våte.

  • Fordel røren på 12 muffinsformer og stek dem midt i ovnen på 180 grader i cirka 20 minutter. Avkjøl på rist og nyt nystekte gresskarmuffins til frokost.