Grove matmuffins med spinat, tomat og cheddar


30 min.

Grove matmuffins passer både til matpakken, som frokost, turmat og mellommåltid. Disse grove matmuffinsene er fulle av god smak fra spinat, tomat, cheddar og skinke, og med grovt mel i røren metter de ekstra godt. Oppskriften gir cirka 10 matmuffins.

Ingredienser

  • 4 dl havremel
  • 2 dl siktet hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 50 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 3 dl melk
  • 3 stk egg
  • 2 stk tomater
  • 150 gram skinke
  • 25 gram fersk spinat
  • 100 gram revet cheddar

Slik gjør du

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  • Bland sammen havremel, hvetemel, bakepulver og salt i en bakebolle.

  • Smelt Soft Flora Steke og Bake i en liten kjele på middels varme eller i en liten skål i mikrobølgeovnen. Ha margarinen over i en bolle. Tilsett melk og egg i bollen, og visp godt sammen.

  • Finhakk tomater, skinke og spinat. Bland halvparten av fyllet sammen med røren og ha røren over i store muffinsformer som fylles til de er 2/3 fulle. Fordel resten av fyllet i muffinsformene og topp med revet cheddar. På denne måten unngår du at alt fyllet synker nederst i muffinsen.

  • Stek matmuffinsene på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter. Bruk gjerne en bakepinne for å sjekke om matmuffinsene er ferdige. Er det røre igjen på pinnen, trenger de litt lenger tid i ovnen.

  • La muffinsene hvile i 10 minutter før servering.

  • Tips!

    Du kan gjerne fylle matmuffinsene med andre grønnsaker og toppinger enn det som er oppgitt. Et tips er å bruke rester av kjøtt og grønnsaker fra ukens middager.