Grove scones med eple og kanel


35 min.

Grove scones heves med bakepulver i stedet for gjær og er derfor perfekt når du vil ha nystekt bakst til helgefrokosten. Denne varianten er tilsatt eple og kanel og resultatet er saftige scones som smaker og lukter nydelig. Det grove melet gjør at de metter godt, og fint kan puttes i matboksen.

Ingredienser

  • 5 dl siktet hvetemel
  • 3 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 100 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 0.5 dl eplemos
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2.5 dl melk
  • 1 stk eple

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 225 grader.

    Bland sammen siktet hvetemel, sammalt hvetemel, bakepulver og kanel i en bolle.

    Tilsett Soft Flora Steke og Bake i terninger og smuldre det inn i melblandingen til det er helt innarbeidet.

    Bland sammen eplemos, yoghurt og melk i en bolle og ha i melblandingen.

    Rør til en jevn deig, men pass på å ikke bearbeide deigen for mye. Da blir baksten tung og kompakt.

    Del deigen i to og form hvert emne til en rund kake som er cirka 4 centimeter tykk på et smurt bakebrett. Skjær hver leiv i fire trekanter med en kniv dyppet i mel.

    Skrell eplet og fjern kjernen. Del eplet opp i terninger på cirka 1×1 centimeter. Fordel eplebitene over toppen av deigen og trykk de forsiktig ned.

    Legg sconesene på et bakepapir og stek på midterste rille i 15 minutter.

    La sconesene avkjøle på en rist i minst 10 minutter.