Grove scones med skogsbær


20 min.

Har du lyst på saftig, nystekt bakst på under en halvtime? Da bør du prøve grove scones. Scones lages med bakepulver istedenfor gjær, og kan derfor raskt røres sammen og stekes til frokosten. I denne oppskriften på grove scones har vi tilsatt frosne skogsbær i røra, noe som gir deilig saftighet og sødme til den ferdige baksten. Oppskriften gir 8 grove scones.

Ingredienser

  • 100 g Soft Flora Steke og Bake
  • 5 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete grov
  • 1.5 ss bakepulver
  • 100 g hasselnøtter
  • 0.5 dl honning
  • 1 dl melk
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 200 g skogsbærblanding, frossen

Slik gjør du

  • Smuldre Soft Flora sammen med melet.

    Bland inn bakepulver og hakkede nøtter.

    Bland honning, melk og yoghurt og hell det i melblandingen.

    Rør til du har en jevn deig, men pass på å ikke bearbeide deigen for mye. Da blir baksten tung og kompakt.

    Ta skogsbærblandingen ut av fryseren og vend de frosne bærene forsiktig inn i deigen.

    Del deigen i to og form hvert emne til en rund kake som er cirka 4 centimeter tykk på et smurt bakebrett.

    Skjær hver leiv i fire trekanter med en kniv dyppet i mel.

    Stek sconesen ved 220 grader i 15-20 minutter til den er gyllen på toppen og lager en hul lyd når du banker på den. Avkjøl på rist.

    Nystekte grove scones smaker nydelig med creme fraice, syltetøy og en god kopp te.

    Med denne oppskriften får du 8 grove scones.