Hjemmelagde cinnastix


20 min.

Cinnastix, eller kanelstenger som vi kan kalle det på godt norsk, er pizzadesserten som er gjort verdensberømt av en stor amerikansk pizzakjede. Sprø og salt pizzabunn toppet med søt og smakfull topping av kanel og sukker er umulig å ikke like, og her har vi laget vår egen variant av den populære desserten. Cinnastix kan spises som de er, men smaker også nydelig med en dipp av vaniljeyoghurt eller sjokoladesaus.

Ingredienser

  • 1 pk ferdig pizzabunn
  • 4 ss Soft Flora Original
  • 5 ss sukker
  • 1 ts kanel

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 200 grader.

    Rull ut den ferdige pizzadeigen på en stekeplate.

    Smør pizzadeigen med Soft Flora.

    Bland sammen sukker og kanel og dryss over den smurte pizzadeigen.

    Bruk en skarp kniv eller en pizzaskjærer og kutt pizzadeigen i stenger.

    Når ovnene er varm setter du brettet på midterste rille i 15 minutter, til kanestengene er gylne.

    Cinnastix smaker aller best når de spises lune.