Hjemmelaget knekkebrød med kanel


60 min.

Alt blir bedre med kanel - også knekkebrød. Bare prøv disse nydelige knekkebrødene med kanel, mandler og honning. I denne oppskriften har vi også erstattet vanlig vann med vann med kullsyre, det er nemlig trikset som gjør knekkebrødene ekstra sprø.

Ingredienser

  • 3 dl sammalt rug, grovmalt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl hakkede mandler
  • 0.5 dl sesamfrø
  • 5 dl vann med kullsyre
  • 2 ss honning
  • 2 ts kanel

Slik gjør du

  • Bland rug, havregryn, solsikkefrø, mandler og sesamfrø godt sammen i en bolle.

  • Tilsett deretter vann med kullsyre (uten smak).

  • Rør det hele sammen, slik at alt er godt blandet, og la røren svelle i 10 minutter.

  • Fordel røren på to bakepapirkledde stekebrett. Bruk en slikkepott eller lignende og stryk røren jevnt utover for å unngå at knekkebrødene blir ujevnt stekt.

  • Stek knekkebrødene på 160 grader midt i ovnen. La dem først steke i 10 minutter, før du tar brettet ut av ovnen og skjærer opp ruter i ønsket størrelse med en pizzaskjærer.

  • La steke i 40 minutter til.

  • Ta brettet ut av ovnen pensle på honning og dryss over kanel. Før du lar knekkebrødene steke i 10 minutter til. Følg godt med mot slutten så de ikke blir brent.

  • Tips: om du vil ha helt vanlige knekkebrød er det bare å sløyfe honning og kanel fra oppskriften.