Glutenfrie mandelkjeks med bringebærhjerter


35 min.

Disse søte mandelkjeksene er laget utelukkende av mandelmel og er derfor naturlig glutenfrie. Perfekt når det er allergier å ta hensyn til. De glutenfrie kjeksene kan lages med andre former som stjerner eller dyr, og kan også fylles med andre syltetøytyper om du ønsker det.

Ingredienser

  • 150 gram mandelmel
  • 1.5 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 100 gram Soft Flora Steke og Bake
  • 50 gram bringebærsyltetøy

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 180 grader.

  • Bland sammen mandelmel, melis, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Smuldre inn Soft Flora Steke og Bake og elt til det har samlet seg til en fin deig.

  • Kjevle ut deigen på et bakepapir til den er 0,5 centimeter tykk. Bruk en form eller et glass til å stikke ut sirkler. Fjern deigen rundt sirklene og kjevle ut denne på nytt. Stikk ut flere sirkler og fjern deigen rundt. Gjenta til du nesten ikke har ukjevlet deig igjen.

  • Stikk ut hjerter i midten av sirklene og fyll de med bringebærsyltetøy.

  • Bak de glutenfrie kjeksene i ovnen i 12 til 14 minutter, eller til de er gylne. Avkjøles helt før de nytes.