Melkefri mandelgrøt


10 min.

Grøt kokt på mandelmel og mandelmelk smaker nydelig og metter godt. Mandlegrøt er enkelt å lage og kan spises på samme måte som vanlig grøt. Vi synes den smaker herlig med hakkede mandler og friske blåbær. Denne oppskriften er uten melk og gluten og passer derfor fint for deg som har allergier.

Ingredienser

  • 2 ss Soft Flora Spesial
  • 3 dl mandelmel (ca. 60 gram)
  • 2.5 dl mandelmelk
  • 5 stk mandler
  • 1 neve blåbær

Slik gjør du

  • Smelt Soft Flora Spesial i en liten gryte, hell i mandelmelken.

  • Dryss mandelmel i gryten, mens du rører jevnt.

  • La grøten småkoke i cirka 5 minutter, mens du rører jevnlig. Om grøten blir for tykk er det bare å spe på med mer mandelmelk.

  • Server mandelgrøten med hakkede mandler, friske bær og et dryss kanel.