Muffins med smak av chai latte


30 min.

Lite varmer mer i kulda enn en herlig krydret chai latte med kremet skum på toppen. I disse sunne muffinsene har vi gjenskapt smaken av chai latte. Resultatet er saftige munnfuller med deilig kryddersmak – en perfekt start eller avslutning på en kald vinterdag!

Ingredienser

  • 4 dl fullkornshvetemel, finmalt
  • 1 dl hvetemel, siktet
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts ingefær
  • 0.5 ts sort pepper
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss Soft Flora Original
  • 2 stk egg
  • 0.5 dl honning
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 1.5 dl ekstra sterk chai te

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader

     

  • Kok opp vann og hell 1,5 dl av vannet i et desilitermål. Trekk teen i dette til den er ekstra sterk. Vi brukte 3 poser chai te.

  • Når teen er ferdig trukket, hell 0,5 dl honning i den varme teen og rør ut. Tilsett så smeltet Soft Flora.

     

  • Pisk eggene luftige og tilsett yoghurt naturell. Bland dette forsiktig med teblandingen.

     

  • Bland alt det tørre i en egen bolle.

     

  • Hell det våte i det tørre og rør til du har en jevn luftig blanding. Ikke rør mer enn du må, da blir muffinsene kompakte.

  • Stekes i muffinsbrett eller stive muffinsformer i 17-20 minutter midt i ovnen. Oppskriften gir cirka 10 muffins.

  • Tips! Vaniljekesam smaker supergodt som topping.