
Ingen grunn til å kaste restene av havregrøt når du kan forvandle den til nydelige myke cookies. Kjeksene bakes ut med grovt mel og honning, og kan derfor fint være en overraskelse i matboksen eller på tur. Kjeksene kan fylles med det du liker best. Vi har brukt hakkede mandler, rosiner og deilige biter av mørk sjokolade. Oppskriften gir 16 kjeks.
Ingredienser
- 2 dl havregrøt
- 2 dl sammalt hvetemel, finmalt
- 1.5 ts bakepulver
- 0.25 ts salt
- 50 g Soft Flora Steke og Bake
- 1 stk egg
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 dl honning
- 50 g rosiner, mandler og/eller mørk sjokolade
Slik gjør du
-
Varm opp ovnen til 175 grader.
-
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør med en slikkepott til du har en jevn røre. Røren skal være litt flytende.
-
Bland inn det du ønsker av fyll. Her har vi brukt brukte en blanding av rosiner, mørke sjokoladebiter og hakkede mandler.
-
Tips! Konsistensen på røren vil variere etter hvordan havregrøten ble tilberedt. Virker den tørr, tilsetter du litt vann i røren. Er den veldig flytende, tilsetter du litt mer mel i røren.
-
Bruk en stor spiseskje og form små kjeks på et bakepapir.
-
Stek kjeksene i 12-15 minutter. Avkjøl så de blir faste.