Myke cookies av havregrøt


25 min.

Ingen grunn til å kaste restene av havregrøt når du kan forvandle den til nydelige myke cookies. Kjeksene bakes ut med grovt mel og honning, og kan derfor fint være en overraskelse i matboksen eller på tur. Kjeksene kan fylles med det du liker best. Vi har brukt hakkede mandler, rosiner og deilige biter av mørk sjokolade. Oppskriften gir 16 kjeks.

Ingredienser

  • 2 dl havregrøt
  • 2 dl sammalt hvetemel, finmalt
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 50 g Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl honning
  • 50 g rosiner, mandler og/eller mørk sjokolade

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 175 grader.

  • Bland sammen alle ingrediensene i en bolle og rør med en slikkepott til du har en jevn røre. Røren skal være litt flytende.

  • Bland inn det du ønsker av fyll. Her har vi brukt brukte en blanding av rosiner, mørke sjokoladebiter og hakkede mandler.

  • Tips! Konsistensen på røren vil variere etter hvordan havregrøten ble tilberedt. Virker den tørr, tilsetter du litt vann i røren. Er den veldig flytende, tilsetter du litt mer mel i røren

  • Bruk en stor spiseskje og form små kjeks på et bakepapir.

  • Stek kjeksene i 12-15 minutter. Avkjøl så de blir faste.