Søte, grønne spinatmuffins med pistasjnøtter


40 min.

Har du planer om å spise mer frukt og grønt? Disse herlige muffinsene inneholder både spinat og banan som gjør dem ekstra saftige og gode. Spinatmuffins passer perfekt i matpakka eller som nistemat på tur.

Ingredienser

  • 5 dl fullkornshvetemel, ekstra finmalt
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 ts kanel
  • 200 gram spinat
  • 1 stk stor moden banan
  • 2 dl melk
  • 1 dl honning
  • 1.2 dl Soft Flora Steke og Bake
  • 1 stk stort egg
  • 50 gram pistasjnøtter uten skall, usaltede

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader celsius.

    Legg muffinsformer i et muffinsbrett eller bruk smurte silikonformer.

    Blant alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Denne type muffins med grønnsaker og frukt trenger mye hevehjelp for å bli luftige nok, derfor bruker vi både natron og bakepulver.

    Bland spinat, banan og resten av de våte ingrediensene i en blender til du har en jevn pure.

    Hell spinatblandingen i det tørre og vend det hele forsiktig sammen. Ikke bland mer enn du må, da blir muffinsene fort kompakte.

    Fyll muffinsformene nesten fulle med en spiseskje og dryss hakkede pistasjnøtter på toppen.

    Stek dem midt i ovnen i cirka 20 minutter. Følg godt med mot slutten så de ikke blir brune på toppen. Er du usikker på om de er ferdige kan du bruke en tre- eller strikkepinne til å sjekke. Når det ikke sitter deig igjen på pinnen er spinatmuffinsene klare.