Saftig yoghurtbrød med aprikos


60 min.

Yoghurtbrød trenger ingen heving og er klart på en liten time. Yoghurten gjør brødet supersaftig, mens aprikos setter en søt og god smak.

Ingredienser

  • 300 g sammalt hvetemel, finmalt
  • 100 g Soft Flora Steke og Bake
  • 0.5 dl honning
  • 3 stk egg
  • 1 dl melk
  • 300 g gresk yoghurt
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1.5 ts natron
  • 0.25 ts salt
  • 75 g tørkede aprikoser, grovhakket

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 175 grader.

    Bland sammen mel, bakepulver, natron og salt i en bolle.

    Pisk sammen honning, egg, melk, gresk yoghurt og smeltet Soft Flora i en annen bolle.

    Bland sammen de våte og de tørre ingrediensene, tilsett aprikosene og rør rundt.

    Hell røren over i en godt smurt brødform.

    Stek i 50 minutter og la yoghurtbrødet hvile i 10 minutter før du nyter det med Soft Flora og ditt favorittpålegg.

    Tips! Om du ikke er fan av aprikoser kan de sløyfes helt, eller erstattes med annen tørket frukt eller nøtter.