Appelsinsaus til kjøtt og fisk

Enkelt
min.
Dette er en enkel og god saus som passer til alle retter, men er spesielt god til fisk og hvitt kjøtt som kylling, svin eller kalkun.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland i en kjele; vann, buljongpulver, appelsinjuice og revet appelsinskall. Bring så dette til kokepunktet og la sausen stå å småkoke i  ca.  5-10 min.

  2. Maizennamel røres ut i vann og tilsettes sausen, kok opp. Tilsett fløte for å runde av sausen.

  3. Smak til med pepper og brunt sukker.

Antall porsjoner:

  • 6 g buljongpulver av høns (1 buljongterning er 11 g)
  • 3 dl vann
  • 1.5 dl appelsinjuice (gjerne med fruktkjøtt)
  • 2 ss revet appelsinskall (vask appelsinen godt først)
  • 2 ts maizennamel
  • 2 ss vann (til å røre ut maizennamelet)
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss kaffefløte (10 % fett)
  • kanelstang eller vaniljestang

Kommentarer