Avokadopesto


20 min.

Kremet pesto med avocado er sunt og godt tilbehør til pastaen, og et perfekt alternativ for deg som ikke tåler melkeprodukter.

Ingredienser

  • 2 stk modne avokado
  • 2 dl ferske basilikumblader
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 0.5 dl pinjekjerner
  • 2 ss sitronsaft
  • 0.5 dl Vita hjertego' Optimal olje
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Slik gjør du

  • Avocadopesto: 

    Fjerne skall og stein fra avokadoen.

    Kjør avokado, basilikumblader, hvitløksfedd, pinjekjerner, sitronsaft, salt og pepper i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser til du har en jevn masse.

    Tilsett olje i en jevn stråle mens du fortsetter å mikse blandingen til du har en kremet avokadopesto.

    Serveringsforslag:

    Bruk avocadopestoen sammen med pasta. Kok pasta etter anvisning på pakken. Del tomatene i to. Vend nykokt pasta med avokadopesto. Bland inn tomater, hele oliven og ruccola.