Bananpannekaker


20 min.

Enkel oppskrift på luftige bananpannekaker med havre og egg. I denne oppskriften har vi stivpisket eggehvitene slik at pannekakene blir ekstra luftige, men om du har dårlig tid kan du sløyfe dette steget. En super oppskrift når du vil ha noe sunt og godt til frokost. Forresten: Visste du at en banan inneholder nesten 40% av anbefalt inntak for vitamin B6. Dette vitaminet er spesielt viktig for omsetningen av protein i kroppen.

Ingredienser

  • 2 stk bananer
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl lettmelk
  • 1 ts bakepulver
  • 2 stk egg
  • 1 klype salt
  • 4 ss Vita hjertego' Flytende

Slik gjør du

  • Skill eggeplommene fra eggehvitene.

  • Ha bananer, melk, havregryn, eggeplommer, salt og bakepulver i en bolle. Bruk en stavmikser til å blande det sammen.

  • Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i røren. Dette gjør pannekakene luftige og fine.

  • Varm en stekepanne og ha i litt Vita hjertego’ Flytende. Stek deretter små pannekaker på middels varme i 2-3 minutter per side. Du kan steke 3 pannekaker om gangen i en vanlig stekepanne.

  • TIPS: For ekstra smak kan du ha i litt kanel eller kardemomme.