Bringebærtrollkrem


20 min.

Dette er en nydelig og svært enkel dessert å lage. Den er heller ikke så mektig så den passer som avslutning på de fleste middager. Du kan gjerne bruke andre bær hvis du ikke har bringebær. Tyttebær er jo vanligst til trollkrem, men prøv også med blåbær, jordbær, solbær og rips og la deg overraske.

Ingredienser

  • 1 stk eggehvite
  • 300 g bringebær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  • Skill plommen fra eggehviten forsiktig slik at ikke noe plomme følger hviten (da vil ikke hviten piskes stiv).

    Ha eggehviten, bringebær, sukker og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin (visper) og visp det hele til kremen er tykk, lys og luftig. Dette tar rundt 2-3 minutter avhengig av hvor kraftig pisker du har.

    Pynt gjerne med hele bær hvis du har. Server straks og nyt bringebærtrollkremen.