Chiapudding med bær og müsli

Enkelt
190 min.
Er du glad i sunne og gode frokoster som lager seg selv, må du prøve chiapudding! Rør den raskt sammen på kvelden så har du en nydelig frokost stående klar i kjøleskapet morgen etter. Chiafrø har et høyt innhold av fiber og omega-3, og sveller opp og får en fyldig konsistens når de kommer i kontakt med væske. De egner seg derfor svært godt som pudding og grøt. Chiafrø får du kjøpt i større dagligvarebutikker og på helsekost.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Rør sammen chiafrø med lett kokosmelk, appelsinjuice, vaniljesukker og agavesirup.

Fordel røren i porsjonsglass.

Sett glassene i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne over natten.

Topp chiapuddingen med kornblanding og bær før servering.

Tips! Du kan gjerne bytte ut toppingen med andre typer frukt eller bær. Chiapudding smaker for eksempel nydelig toppet med eplebiter og kanel, eller fersk mango i terninger.

Antall porsjoner:

  • 1.5 dl chiafrø
  • 2.5 dl lett kokosmelk
  • 2 dl appelsinjuice
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 0.5 ss agavesirup (kan erstattes med honning)
  • 1 dl friske bær

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Grove vafler

Enkelt
30 min.

Bananpannekaker

Enkelt
20 min.

Fylt avokado med reker og grønn chili

Enkelt
15 min.