Enkel hjemmelaget tomatsuppe fra bunnen


20 min.

Tomatsuppe er deilig, varmende hverdagsmat. Denne grunnoppskriften er laget med få ingredienser og gir en fyldig tomatsuppe med masse tomater - som er klar på bare 20 minutter. Fyll på med fullkornspasta, kokt egg eller creme fraiche og server rundstykker ved siden av for å få et måltid som metter lenger.

Ingredienser

  • 3 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss tomatpure
  • 1600 gram hakkede tomater
  • 5 blader basilikum
  • 5 dl grønnsaksbuljong

Slik gjør du

  • Skrell løk og hvitløk.

  • Kutt løken i terninger.

  • Finn frem en stor gryte.

  • Surr løk og hele fedd med hvitløk i Optimal olje på middels varme til løken er blank og myk. Dette tar ca. 5 minutter.  Pass på at løken ikke blir brun, det setter smak på suppen.

  • Tilsett i pepper, tomatpure, basilikum, hakkede tomater i gryten sammen med løken.  Kjør det glatt med en stavmikser.

  • Tilsett buljong og la suppen putre i ca. 10 minutter før servering.

  • TIPS: Bruk smaksnøytrale, raffinerte oljer når du steker. Kaldpressede oljer spruter mer, og kan under høy temperatur danne dårlig smak og lukt.