Fiskesuppe med kokosmelk og torsk


20 min.

Torsk har en ren og fin smak som tåler masse krydder, og derfor passer det perfekt med torskefilet i denne thaiinspirerte fiskesuppa. Det er en hverdagssuppe med masse fisk og grønnsaker, som er rask og lettvint å lage. Server den med fullkornsnudler så har du en fullverdig middag.

Ingredienser

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 75 gram sukkererter (0.5 pk.)
  • 1 stk paprika
  • 500 gram torskefilet (skinn- og beinfri)
  • 1.5 ss rød curry paste
  • 1.5 ss Vita hjertego' Flytende
  • 4 dl lett kokosmelk
  • 6 dl grønnsakbuljong
  • 1 ts brunt sukker
  • 0.5 stk lime
  • 2 ss fersk koriander
  • 200 gram fullkornsnudler

Slik gjør du

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Skrell gulrot og kutt i tynne staver.

  • Skjær sukkererter og paprika i tynne strimler og del torskefileten i terninger på 2-3 centimeter.

  • Varm opp Vita hjertego’ Flytende i en stor gryte på middels sterk varme. Stek finhakket løk og gulrotstaver i 2-3 minutter.

  • Tilsett hvitløk og rød curry paste og la alt surre cirka 1 minutt.

  • TIPS: Rød curry paste kan variere veldig i styrke. Bruk heller litt for lite og smak til med mer mot slutten slik at suppen blir akkurat passe sterk.
  • Hell over kokosmelk og utblandet grønnsakbuljong. Kok opp.

  • Senk temperaturen til suppen så vidt koker. Legg i sukkererter, paprika og torsk og la suppen trekke i 4-5 minutter, til fiskebitene er gjennomvarme.

  • Smak til fiskesuppen med sukker, salt, limesaft og finhakket koriander.

  • Kok fullkornsnudlene som anvist på pakningen og server sammen med fiskesuppen.