Grønnkålsalat med feta og granateple

Enkelt
20 min.
Du har kanskje hørt at grønnkål er noe av det sunneste du kan spise. Og det er helt riktig. Denne mørkegrønne bladgrønnsaken er nemlig full av vitaminer, mineraler og kostfiber. Skal du spise den rå, som i denne salaten, er det lurt å massere grønnkålbladene med olje eller dressing. Dette gjør at den bitre smaken reduseres og bladene blir mindre stive. Salaten kan spise som en rett i seg selv eller serveres som tilbehør til stekt kjøtt eller kylling.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Dressing:

  1. Visp sammen Vita hjertego’ Optimal olje, eplesidereddik, Dijonsennep og honning.

  2. Smak til med litt salt og pepper.

Grønnkålsalat:

  1. Skyll og tørk grønnkålbladene. Fjern grove stilker og bladnerver, og riv bladene i mindre biter.

  2. Hell dressingen over grønnkålen og masser alt sammen med fingrene i noen minutter. Massasjen gjør salatbladene mykere og smaken mindre bitter.

  3. Rist mandelskiver i en tørr stekepanne på middels sterk varme, til de begynner å få litt farge.

  4. Del granateplet i to og rens ut kjernene.

  5. Skjær løken i tynne skiver og del fetaosten i terninger. Bland sammen med salaten.

  6. Dryss over ristede mandelskiver og granateplekjerner før servering.

Antall porsjoner:

  • DRESSING:
  • 2 ss Vita hjertego' Optimal olje
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1 ss flytende honning
  • 0.25 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • GRØNNKÅLSALAT:
  • 400 gram grønnkål
  • 35 gram mandler, i skiver
  • 1 stk granateple
  • 0.5 stk rødløk
  • 150 gram fetaost

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Grønnkålsuppe med grønnkålchips

Enkelt
20 min.

Fennikelsalat med dill og agurk

Enkelt
15 min.

Salat med brie, valnøtter og appelsin

Enkelt
15 min.