Knasende sprø grønnsaksvafler


25 min.

Grønnsaksvaffel er en super måte å lure litt ekstra vitaminer inn i måltidet på. Smaker herlig med for eksempel ost og reddiker, eller prøv asiatisk inspirert topping med majones, sriracha og koriander. Oppskriften gir ca. 4 vafler

Ingredienser

  • 1 dl vann
  • 2 stk egg
  • 2 dl mel
  • 4 dl revede/finhakkede grønnsaker
  • 50 gram revet lettost (kan sløyfes)
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ss Vita hjertego' Flytende
  • 1 klype salt

Slik gjør du

  • Pisk egg og vann godt sammen

  • Bland i ost og revede grønnsaker. Her kan du for eksempel bruke revet squash, gulrot og finhakket rødløk.

  • Bland mel, bakepulver og salt for seg, før du har det over i blandingen med egg og grønnsaker og blander godt.

  • Varm opp vaffeljernet og smør det lett med flytende margarin.

  • Ha en øse med røre i vaffeljernet og fordel den utover i jernet. Røren blir ganske tykk på grunn av grønnsakene, så sørg for å fordele den godt slik at vaffelen blir jevnt stekt.

  • Stek til vaffelen er gyllen, ca. 1-3 minutter avhengig av vaffeljernet.

  • Serveringsforslag: Vaffelen smaker nydelig toppet med lettmajones, srirachasaus, koriander og vårløk. Og, om du er riktig lysten på noe spennende kan du slenge på en jalapeño.