Grov gulrotkake med lett kremostglasur

Enkelt
70 min.
I denne oppskriften har vi brukt fullkornsmel og langt mindre sukker enn i vanlige gulrotkaker. Gulrøttene gjør at kaken likevel blir saftig og sødmefull. Perfekt når du har lyst på noe ekstra godt i hverdagen! Denne kaken også helt super å ta med i tursekken, men da kan det være lurt å droppe glasuren.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Gulrotkake:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en brødform på 1,5 liter med bakepapir.

  2. Pisk egg og brunt sukker til luftig eggedosis, det tar 3 til 5 minutter på høy hastighet.

  3. Bland det tørre sammen og sikt det inn i eggedosisen.

  4. Vend til slutt inn olje, revet gulrot, rosiner og hakkede nøtter.

  5. Hell røren over i den bakepapirkledde brødformen.

  6. Stek på rist midt i ovnen, i 35 til 45 minutter. Stikk med en kakepinne mot slutten av steketiden for å sjekke at gulrotkaken er ferdig stekt.

  7. Avkjøles på rist før kaken løftes ut av formen.

Glasur:

  1. Visp sammen romtemperert kremost og siktet melis til en jevn krem med håndmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til med sitronsaft.

  2. Smør kremen over den avkjølte gulrotkaken.

  3. Topp med revet sitronskall.

Antall porsjoner:

  • GULROTKAKE:
  • 2 stk egg
  • 110 gram brunt sukker
  • 200 gram fullkornshvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts bakepulve
  • 1 ts malt kanel
  • 0.5 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl Vita hjertego' Optimal olje
  • 2 stk gulrøtter
  • 40 gram rosiner
  • 40 gram valnøtter, grovhakket
  • OSTEKREM:
  • 200 gram fettredusert kremost naturell, romtemperert
  • 60 gram melis
  • 0.5 ts sitronsaft
  • 0.5 stk sitron, revet skall

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Optimal Olje

Vita hjertego’ Optimal olje

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Sunn gulrotkake i kopp

Enkelt
10 min.

Lett ostekake med gresk yoghurt

Enkelt
45 min.

Sunn sjokoladekake i kopp

Enkelt
10 min.