
Grov gulrotkake med lett kremostglasur
I denne oppskriften har vi brukt fullkornsmel og langt mindre sukker enn i vanlige gulrotkaker. Gulrøttene gjør at kaken likevel blir saftig og sødmefull. Perfekt når du har lyst på noe ekstra godt i hverdagen! Denne kaken også helt super å ta med i tursekken, men da kan det være lurt å droppe glasuren.
Vurder oppskriften
Slik gjør du
Gulrotkake:
-
Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en brødform på 1,5 liter med bakepapir.
-
Pisk egg og brunt sukker til luftig eggedosis, det tar 3 til 5 minutter på høy hastighet.
-
Bland det tørre sammen og sikt det inn i eggedosisen.
-
Vend til slutt inn olje, revet gulrot, rosiner og hakkede nøtter.
-
Hell røren over i den bakepapirkledde brødformen.
-
Stek på rist midt i ovnen, i 35 til 45 minutter. Stikk med en kakepinne mot slutten av steketiden for å sjekke at gulrotkaken er ferdig stekt.
-
Avkjøles på rist før kaken løftes ut av formen.
Glasur:
-
Visp sammen romtemperert kremost og siktet melis til en jevn krem med håndmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til med sitronsaft.
-
Smør kremen over den avkjølte gulrotkaken.
-
Topp med revet sitronskall.
Antall porsjoner:
- GULROTKAKE:
- 2 stk egg
- 110 gram brunt sukker
- 200 gram fullkornshvetemel
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts natron
- 0.5 ts bakepulve
- 1 ts malt kanel
- 0.5 ts vaniljesukker
- 0.5 dl Vita hjertego' Optimal olje
- 2 stk gulrøtter
- 40 gram rosiner
- 40 gram valnøtter, grovhakket
- OSTEKREM:
- 200 gram fettredusert kremost naturell, romtemperert
- 60 gram melis
- 0.5 ts sitronsaft
- 0.5 stk sitron, revet skall
Produkter i oppskriften

Kommentarer