Kjøleskapsgrøt med banan og yoghurt


5 min.

Vil du har frokosten klar når du står opp, er dette den enkleste måten å lage havregrøt på. Du trenger kun 5 minutter til forberedelser kvelden i forveien. For flere varianter kan du bytte ut mandlene med peanøttsmør og bruke syltetøy av bær i stedet for eplemos.

Ingredienser

  • 1 stk banan
  • 1 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl lettmelk (eller mandelmelk)
  • 50 gram gresk yoghurt naturell
  • 0.25 ts kanel
  • 10 gram mandler
  • 1 ss eplemos

Slik gjør du

  • Finn fram en skål eller glass og mos halvparten av bananen sammen med havregrynene.

  • Tilsett melk, yoghurt og kanel, og bland godt. Dekk til og sett grøten i kjøleskapet natten over eller i minimum 4 timer.

  • Skjær resten av bananen i skiver og grovhakk mandlene ved servering. Topp grøten med eplemos, bananskiver og mandler.