Klassisk havregrøt


10 min.

Dette er en kanskje den meste klassiske måten å lage havregrøt på; kokt på melk og toppet med litt bær og kanel. Veldig enkelt og veldig smakfullt. Vil du tilføye litt ekstra proteiner til måltidet, kan du tilsette litt cottage cheese eller mager vaniljekesam i tillegg.

Ingredienser

  • 1.5 dl lettkokte havregryn
  • 3 dl lettmelk
  • 0.25 ts salt
  • Forslag til topping:
  • 0.5 ss Vita hjertego' Margarin
  • 50 gram bær (blåbær, bringebær, jordbær)
  • 0.25 ts kanel

Slik gjør du

  • Rør sammen lettkokte havregryn, lettmelk og salt i en kasserolle, gjerne med slippbelegg som teflon, slik at grøten ikke svir seg så lett fast.

  • Kok opp under omrøring. Senk temperaturen og la grøten småkoke i ca. 5 minutter. Rør om underveis.

  • Server med Vita hjertego’ Margarin, ferske bær og kanel.