Kremet laks i ovn med sitronsaus


30 min.

Laks i ovn er en hverdagsfavoritt som er lett å lage og enkel å variere. Laks er også en god kilde til de viktige omega-3-fettsyrene. Denne varianten har en deilig og frisk sitronsaus av lett matfløte, med innslag av kapers og dill. Er du eller noen i familien ikke så glad i kapers, kan de serveres i en skål på siden.

Ingredienser

  • 500 gram laksefilet uten skinn
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 3 ss Vita hjertego' Flytende
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl eplejuice
  • 3 dl lett matfløte
  • 1 ts maisenna
  • 3 ss sitronsaft
  • 60 gram kapers (1 lite glass)
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 0.5 stk sitron i skiver
  • 1 ss finhakket fersk dill

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 200 grader.

  • Del laksefileten i porsjonsstykker og krydre oversiden med salt og pepper.

  • Varm opp omtrent halvparten av mengden med Vita hjertego’ Flytende i en stekepanne på middels sterk varme. Stek laksestykkene med den krydrede siden ned i cirka 2 minutter til de har fått fin stekefarge. Løft fisken over i en ildfast form, med den stekte flaten opp.

  • Stek finhakket løk blank og myk i en stekepanne med resten av mengden med Vita hjertego’ Flytende. Tilsett finhakket hvitløk det siste minuttet, og pass på at den ikke blir svidd. Da kan den få en bitter smak.

  • Hell over eplejuice. Kok inn under omrøring til omtrent halvparten av væsken har fordampet.

  • Pisk maisenna sammen med et par spiseskjeer lett matfløte. Hell jevningen over i stekepannen sammen med resten av matfløten.

  • Hell kapers i en sil og la det renne av. Tilsett kapers i stekepannen og la sausen koke opp. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper.

  • Hell sausen over laksestykkene og sett formen på en rist midt i ovnen, i cirka 15 minutter, til laksen er ferdig.

  • Legg på sitronskiver og dryss over finhakket dill før servering. Server gjerne med byggris, fullkornsris eller fullkornspasta.