Kyllingkjøttboller med chili

Enkelt
30 min.
Saftige kyllingkjøttboller passer til alt fra supper og gryteretter, til tapasbordet og en klassisk pasta med tomatsaus. Ved å velge kjøttdeig av kylling fremfor kjøttdeig av storfe får du også i deg både mindre fett og mindre mettet fett. I denne oppskriften har kjøttbollene et deilig kick fra chili. Du kan selv styre hvor sterke kyllingkjøttbollene blir ved å bruke mer eller mindre av skilleveggene i chilien, det er nemlig her mesteparten av styrken i chilien sitter. 1 porsjon gir cirka 26-28 kyllingkjøttboller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Rens chilien for frø. En enkel måte å gjøre det på er å først rulle chilien mellom bordplaten og hånden, og så skjære et snitt på langs og riste ut frøene.

  2. Kjør chili, løk og hvitløk i en food processor til alt er helt finhakket.

  3. Ha kyllingkjøttdeig i en bolle sammen med de finhakkede grønnsakene, potetmel, salt og pepper. Bland godt.

  4. Bruk hendene og form kjøttboller av cirka 20 gram farse. Det gir middels store kjøttboller.

  5. Kok opp kyllingkraft eller -buljong og la det stå på rett under kokepunktet.

  6. Varm opp en stekepanne på sterk varme med Vita hjertego Flytende.

  7. Brun kyllingkjøttbollene til de får fin stekefarge på alle sider.

  8. Legg bollene deretter over i kraften og la de trekke til de er gjennomkokte, det tar cirka 8 til 10 minutter.

  9. Hell av kraften og server kyllingkjøttbollene på ønsket måte.

Antall porsjoner:

  • 1 stk rød chili
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 gram kyllingkjøttdeig
  • 1 ss potetmel
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 1 liter kyllingkraft eller buljong
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende

Produkter i oppskriften

Vita hjertego' Flytende

Vita hjertego’ Flytende

Comments

Lignende oppskrifter

Alt-i-ett-gryte med kylling, grønnkål og kikerter

Enkelt
30 min.

Kyllingsuppe med chili og kokosmelk

Enkelt
35 min.

Rødbethummus med lompechips

Enkelt
25 min.