Kyllingkjøttboller med chili


30 min.

Saftige kyllingkjøttboller passer til alt fra supper og gryteretter, til tapasbordet og en klassisk pasta med tomatsaus. Ved å velge kjøttdeig av kylling fremfor kjøttdeig av storfe får du også i deg både mindre fett og mindre mettet fett. I denne oppskriften har kjøttbollene et deilig kick fra chili. Du kan selv styre hvor sterke kyllingkjøttbollene blir ved å bruke mer eller mindre av skilleveggene i chilien, det er nemlig her mesteparten av styrken i chilien sitter. 1 porsjon gir cirka 26-28 kyllingkjøttboller.

Ingredienser

  • 1 stk rød chili
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 gram kyllingkjøttdeig
  • 1 ss potetmel
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 1 liter kyllingkraft eller buljong
  • 2 ss Vita hjertego' Flytende

Slik gjør du

  • Rens chilien for frø. En enkel måte å gjøre det på er å først rulle chilien mellom bordplaten og hånden, og så skjære et snitt på langs og riste ut frøene.

  • Kjør chili, løk og hvitløk i en food processor til alt er helt finhakket.

  • Ha kyllingkjøttdeig i en bolle sammen med de finhakkede grønnsakene, potetmel, salt og pepper. Bland godt.

  • Bruk hendene og form kjøttboller av cirka 20 gram farse. Det gir middels store kjøttboller.

  • Kok opp kyllingkraft eller -buljong og la det stå på rett under kokepunktet.

  • Varm opp en stekepanne på sterk varme med Vita hjertego Flytende.

  • Brun kyllingkjøttbollene til de får fin stekefarge på alle sider.

  • Legg bollene deretter over i kraften og la de trekke til de er gjennomkokte, det tar cirka 8 til 10 minutter.

  • Hell av kraften og server kyllingkjøttbollene på ønsket måte.