Ovnsbakt byggrynsgrøt


420 min.

Denne ovnsbakte byggrynsgrøten krever kort tid til tilberedning og lager seg selv i ovnen. Forbereder du den kvelden i forveien kan du dermed nyte en god og mettende grøt til frokost. Ovnsbakt byggrynsgrøt er dessuten praktisk fordi du slipper å bløtlegge byggrynene. Topp gjerne grøten med friske bær og urter samt litt sprø granola som gir en fin kontrast til den myke grøten.

Ingredienser

  • 1 dl byggryn
  • 5 dl lettmelk
  • 0.25 ts salt
  • 1 ss Vita hjertego' Margarin
  • Forslag til topping:
  • 2 ss solbærsyltetøy
  • 40 gram bringebær
  • 2 ss granola uten tilsatt sukker
  • 2 ts fersk sitronmelisse

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 80 grader.

  • Bland sammen byggryn, melk og salt i en kasserolle som tåler å stå i ovnen, gjerne støpejernsgryte.

  • La det koke opp mens du rører i gryten.

  • Sett lokk på gryten eller dekk til med aluminiumsfolie. Sett gryten på en rist midt i ovnen i 6-8 timer.

  • Ha i Vita hjertego´ margarin og rør om i den ferdige grøten før servering. Topp med syltetøy, ferske bær, sprø granola og finhakket sitronmelisse.