Ovnsbakt torsk med spinat og paprika


30 min.

Ovnsbakt torsk er lettvint og smakfull hverdagsmiddag. I denne oppskriften kan du godt bruke lettsaltet torsk, den har god smak og holder godt på formen både når den brunes i panna og bakes i ovnen. Den enkle sausen blir god og kremet selv om du bruker lett matfløte og lett kremost. Bare pass på at sausen ikke koker lenge når det har såpass lite fett. Da kan den fort skille seg. Server gjerne retten med fullkornsris og fersk timian.

Ingredienser

  • 2 ss Vita hjertego' Flytende
  • 800 gram lettsaltet torskefilet, med skinn
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk rød paprika
  • 125 gram fersk spinat, vasket og renset
  • 1.5 dl lett matfløte
  • 125 gram lett kremost, romtemperert
  • 2 stilker fersk timian
  • 1 stk sitron

Slik gjør du

  • Torsk:

  • Sett komfyren på 200 grader.

  • Smør en ildfast form med litt Vita hjertego’ Flytende.

  • Del torskefileten i porsjonsstykker.

  • Varm opp Vita hjertego’ Flytende i stekepanne på middels sterk varme. Stek fiskestykkene med skinnsiden opp i cirka 2 minutter til de har fått fin stekefarge.

  • Legg fisken i den ildfaste formen med skinnet ned og krydre med salt og pepper. Sett formen på rist midt i ovnen. Torskestykkene skal bakes i 12-15 minutter.

  • Spinat- og paprikasaus:

  • Finhakk hvitløk og kutt paprika i små terninger. Stek på middels sterk varme i cirka 1 minutt under omrøring. Pass på at hvitløken ikke blir svidd.

  • Tilsett vasket og renset spinat og la alt steke til spinaten faller sammen.

  • Bruk stavmikser eller håndmikser og kjør fløte og kremost sammen til en jevn blanding.

  • Hell fløteblandingen over i stekepannen med spinaten. La alt koke raskt opp under omrøring og smak til med salt, pepper og litt fersk timian.

  • Om sausen blir ferdig før fisken kan du helle sausen over i den ildfaste formen og sett tilbake i ovnen til fisken er ferdig. Om ikke heller du den bare over i formen når du tar fisken ut av ovnen.

  • Server ovnsbakt torsk med sitronbåter, fersk timian og fullkornris eller byggryn som tilbehør.