Ovnsbakt torsk med tomat og urter


30 min.

Denne herlige fiskeretten er inspirert av det italienske kjøkkenet. Cherrytomatene blir ekstra søte og gode når de bakes. I tillegg gir de fra seg mye væske som er med på å danne en god saus med bakt hvitløk, rødløk og urter. At alt bakes i samme form gjør det til en lettvint hverdagsrett med mye smak. Server gjerne fullkornspasta eller poteter til.

Ingredienser

  • 1 stk hvitløk (hel)
  • 1 stk rødløk
  • 400 gram cherrytomater
  • 4 ss Vita hjertego' Flytende
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket bladpersille
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 800 gram torskefilet, uten skinn og bein

Slik gjør du

  • Sett komfyren på 200 grader varmluft. Om du ikke har varmluft kan du bruke 220 grader over- og undervarme.

  • Del hvitløken i to horisontalt, slik at alle feddene vises. Legg med snittflaten opp i en ildfast form.

  • Del rødløken i båter og skjær cherrytomatene i to. Ha grønnsakene i den ildfaste formen.

  • Rør sammen Vita hjertego’ Flytende, basilikum, bladpersille, balsamicoeddik og halvparten av saltet og pepperen. Hell urtesausen over grønnsakene og bland godt.

  • Bak grønnsakene på rist midt i ovnen, i 10 minutter.

  • Del torsken i serveringsstykker og krydre med salt og pepper.

  • Legg torskestykkene i formen med grønnsakene og bak videre til fisken er ferdig, cirka 12-15 minutter.

  • Server med for eksempel fullkornspasta, ris eller potet.