Tunfisksalat med avokado


10 min.

Prøv en raskt og smakfull vri på den tradisjonelle tunfisksalaten! Både avokado og majones inneholder mye av det sunne umettede fettet, mens tunfisken bidrar med proteiner. I tillegg til at smaker de supert sammen. Perfekt til skiver av ferskt grovbrød. Fersk koriander gir ekstra smak til tunfisksalaten, men kan sløyfes om du ønsker en enklere variant.

Ingredienser

  • 150 gram tunfisk i vann
  • 75 gram Vita Hjertego' Lettmajones
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 0.5 stk rødløk
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk avokado
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ss fersk koriander

Slik gjør du

  • Hell av vannet på tunfisken og ha tunfisken i en blandebolle. Bruk gaffel til å løse opp fisken.

  • Rør Vita hjertego’ Lettmajones sammen med tunfisken og smak til med salt og pepper.

  • Finhakk rødløk.

  • Skjær agurk og avokado i omtrent like store terninger. Ha sitronsaften over avokadobitene for å forhindre at de blir fort brune.

  • Bland rørt tunfisk, rødløk, agurk og avokado lett sammen. Vend inn finhakket koriander tilslutt. Om du ikke er glad i koriander kan du bytte den ut med dill eller bladpersille.