
Prøv en raskt og smakfull vri på den tradisjonelle tunfisksalaten! Både avokado og majones inneholder mye av det sunne umettede fettet, mens tunfisken bidrar med proteiner. I tillegg til at smaker de supert sammen. Perfekt til skiver av ferskt grovbrød. Fersk koriander gir ekstra smak til tunfisksalaten, men kan sløyfes om du ønsker en enklere variant.
Ingredienser
- 150 gram tunfisk i vann
- 75 gram Vita Hjertego' Lettmajones
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 0.5 stk rødløk
- 0.5 stk agurk
- 1 stk avokado
- 2 ts sitronsaft
- 1 ss fersk koriander
Slik gjør du
-
Hell av vannet på tunfisken og ha tunfisken i en blandebolle. Bruk gaffel til å løse opp fisken.
-
Rør Vita hjertego’ Lettmajones sammen med tunfisken og smak til med salt og pepper.
-
Finhakk rødløk.
-
Skjær agurk og avokado i omtrent like store terninger. Ha sitronsaften over avokadobitene for å forhindre at de blir fort brune.
-
Bland rørt tunfisk, rødløk, agurk og avokado lett sammen. Vend inn finhakket koriander tilslutt. Om du ikke er glad i koriander kan du bytte den ut med dill eller bladpersille.