
Ingredienser
- GRØNNSAKSSAUS:
- 1 stk gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 stk middels stor squash
- 250 gram sopp
- 150 gram grønnkål
- 2 ss Vita hjertego' Optimal olje
- 100 gram frosne erter
- 800 gram hakkede tomater
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ts tørket timian
- OSTESAUS:
- 3 ss Vita hjertego' Flytende
- 3 ss hvetemel
- 4 dl lettmelk
- 300 gram cottage cheese
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- ØVRIG:
- 200 gram revet lettost til topping
- 10 stk lasagneplater av fullkorn
Slik gjør du
-
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
-
Grønnsakssaus
-
Finhakk løk og hvitløk. Del squash og sopp i små biter på ca. 1 cm. Fjern stilken fra grønnkålen og riv opp bladene i middels store biter.
-
Varm opp en stekepanne med Vita Hjertego’ Optimal olje på middels høy varme, og fres løk og hvitløk til løken er blank, men ikke brunet.
-
Tilsett squash og sopp, og fres sammen med løken i 2-3 minutter.
-
Ha i grønnkål og erter.
-
Tilsett hakkede tomater, salt, pepper og timian, og la sausen putre i 5 minutter.
-
Ostesaus:
-
Varm opp en kasserolle med Vita Hjertego’ Flytende og tilsett hvetemel. Rør om og spe inn melk, litt og litt av gangen til du har en tykk og jevn saus.
-
Tilsett cottage cheese og rør om til sausen er godt blandet.
-
Smak til med salt og pepper.
-
Lasagne
-
Finn frem en middels stor ildfast form – ca. 20×30 cm.
-
Legg et lag med grønnsakssaus nederst i formen. Ha deretter på et lag med ostesaus og lasagneplater. Gjenta prosessen 2-3 ganger, avhengig av størrelsen på formen, og avslutt med grønnsakssaus og ostesaus.
-
Fordel revet ost på toppen.
-
Stekes vegetarlasagnen på midterste rille i 30 minutter.
-
La gjerne vegetarlasagnen hvile i cirka 10 minutter før den serveres slik at den får satt seg og server sammen med en frisk salat.
-
TIPS: Fyll gjerne lasagnen med de grønnsakene du har i kjøleskapet, særlig de som begynner å bli litt slappe – det er en fin måte å redusere matsvinn på. Du kan også lasagnen klardagen i forveien, og sett den ustekt i kjøleskapet. Da trenger du bare å varme den opp dagen etter, så er middagen klar på rekordtid!