Lite slår lukten av nystekt eplekake. I denne varianten har vi også brukt vaniljekrem, noe som gir ekstra god smak og gjør kaken supersaftig. Et godt tips når du skal lage eplekake er å bruke epler som egner seg til baking. Syrlige, norske eplesorter som for eksempel Gravenstein, Akerø og Rød Prins egner seg spesielt godt.

Ingredienser

1 porsjon

200 gram Melange
500 gram epler
3 ss brunt sukker
1 ts kanel
150 gram sukker
4 stk egg
300 gram siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
300 gram vaniljekrem
2 ss perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Beate Solumsmoen

    Hvor mange porsjoner tilsvarer denne langpannen i skalaen dere presenterer ?

    • Cecilie,

      Hei Beate! I vår skala er dette 1 porsjon. En liten langpanne på ca 25×35 cm gir circa 16 gode kakestykker. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Anne Margrete

    Hvorfor smøre forma under bakepapiret??? Det har jeg aldri skjønt! 🤭

    • Anne Cathrine

      Hei Anne Margrete!
      Det å smøre formen litt gjør det enklere å kle med bakepapir fordi papiret fester seg. Det gjør også at det ligger stabilt når man skal helle i kakerøren. Det er altså kun et hjelpemiddel for å gjøre det litt enklere men du kan fint la være å gjøre det. God bakelyst 😊

      • Trond

        Helt enig. Limer papiret fast med litt smeltet smør. Gjør dette også på kantene. Her bruker jeg smalt bakepapir på rull.

        • Cecilie

          Takk for tipset, Trond! 🙂

      • RandiB

        Eg bruker å fukte forma lett med vann, da fester bakepapiret seg til forma 🙂

        • Cecilie

          Hei Randi! Det høres også ut som et godt alternativ, takk for at du deler tipset ditt med oss. God bakelyst til deg! 🙂

      • Aud Eva Laup

        Jeg bruker vann under bakepapiret. Gjør samme nytten.

        • Cecilie,

          Takk for tipset! 🙂

  • Askvik Erik Ertsland

    Skal smøret smeltes før det piskes med sukkeret?

    • sorsig

      Hei, og takk for spørsmål! Nei, Melangen skal ikke smeltes før det piskes med sukkeret, men ha det gjerne romtemperert 🙂 Lykke til!

      • Ruth Thoresen

        Dere skriver: slå vaniljekrem på kaken. Skal den skyves bare mot ytterkantene??
        Har jeg misforstått.

        • Anne Cathrine

          Hei Ruth! Vaniljekremen skal legges/strykes forsiktig på kakerøren, gjerne med en slikkepott eller kakespatel dersom man har det. Målet er et jevnt lag med vaniljekrem og at det helst ikke skal gå helt ut til kanten mot formen. La det være 1-2 cm rundt hele hvor det ikke er noe vaniljekrem.
          Vi har forsøkt å skrive punkt 9 litt tydeligere og håper det er lettere å forstå nå.
          Takk for tilbakemeldingen og god bakelyst 😊

  • Inger Gidska

    45 min är alldeles för lång tid i ugnen.

    • sorsig

      Hei Inger, og takk for tilbakemelding! Det kan nok variere fra ovn til ovn, så forsøk gjerne kortere steketid neste gang. Håper det smaker 🙂

  • Minoo Størseth

    Hei hei
    Jeg bakte kaken igår og jeg er ikke flink til å bake men det ble en stooor suksse 🙂 , det ble veldig god og softig kake :).
    Kommer til å bake den flere ganger til. Takk for oppskriften :))

    • Anne Cathrine

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Håper kaken fremdeles står på bordet hos deg en gang i blant 😊

  • Grethe

    Skal det være epler kun rundt kanten i deigen og ikke i vaniljesausen. Fant ikke svar på dette, men ser det er spurt før.

    • sorsig

      Hei Grethe, takk for spørsmål, ser at det kan misforstås. Eplene skal altså settes i hele kaken 🙂 Ha en fin dag!

  • Wenche

    Skal eplebitene kun legges i kanten hvor der er kakerøre? Eller også oppå vaniljekremen?

    • sorsig

      Hei Wenche, eplene skal settes i hele kaken 🙂 Ha en fin dag videre!

  • Ragnhild Grindland

    Vaniljekrem? Hva mener dere, ferdig eller tørr pose?

    • sorsig

      Hei Ragnhild, vaniljekremen kan godt kjøpes ferdig, hvis ikke du foretrekker å lage den selv. Begge deler fungerer fint i kaken 🙂

  • Rosita 🙂

    Hvis du skal lage denne i en langpanne på 25×35…bruker du da 1 porsjon eller fler?

    • sorsig

      Hei Rosita, da bruker vi en porsjon. Håper den faller i smak! God helg 🙂

  • Liv Jakobsen

    Hvorfor skal langpannen smøres for deretter å legge i bakepapir ? Virket litt «bakvendt»😊

    • Anne

      For å feste bakepapiret

    • sorsig

      Hei Liv, og takk for innspill. Skjønner hva du mener, men det er som Anne her sier, mange liker å feste bakepapiret på den måten 🙂

  • Marit Evju

    Veldig god…egner den seg til frysing?..

    • sorsig

      Hei Marit, så hyggelig å høre! Eplekaken er super å fryse ned til neste gang du skulle få lyst på noe godt 😋

  • Ann kristin Amundsen

    Denne er sååå god 😍😍

    • sorsig

      Hei, Ann Kristin, og tusen takk for super tilbakemelding! Veldig gøy at du liker den 🍏 🤗

  • Eva Berg.

    Den må prøves. Elsker eplekake 🥰

    • sorsig

      Hei Eva, så hyggelig! Håper den faller i smak ❤️