3 familievennlige påskespill som du kan lage med en penn og litt papir

Hele familien kommer til å ha latterkrampe innen dere er ferdig med disse spillene.

Påsken er en avslappet høytid der tiden går ekstra sakte. Da passer det bra med noen ordentlig morsomme spill som passer hele familien.

De siste årene har brettspill solgt som aldri før. Populariteten til tross – det er ikke alltid man har plass til å pakke ned svære esker med brett, brikker og terninger.

 

Mimeleken, Gjett hvem og Gruble er tre kjempemorsomme og engasjerende spill som aktiviserer hele familien. Dere kan selv velge vanskelighetsgraden, og behøver bare penn og papir for å spille det.

Det supre med disse spillene er at de endrer seg fra gang til gang, så her er det kun fantasien som setter grenser. Plutselig må mormor mime at hun er en gorilla, eller lillebror at han er en tube med kaviar. Tro oss – dette kommer til å bli gøy!

Lapper til mimeleken

Mimeleken

 1. Del dere inn i grupper på to og to, og klipp et A4-ark i mange små lapper.
 2. Alle får fem lapper hver, og må skrive ett ord på hver lapp (for eksempel påskekylling, bord, frokost…).
 3. Alle lappene krølles sammen og samles i en haug på bordet. Én og én trekker en lapp, og må mime det som står der. Partneren får ett minutt på seg til å gjette. Hvis hun eller han gjetter riktig, fortsetter de med en ny lapp helt til minuttet er over.
 4. Etter at alle lappene er brukt opp, telles poengene opp. De som vinner får et ekstra påskeegg!

Gjett hvem

 1. Alle får én papirlapp hver.
 2. Skriv ned navnet på en kjent person eller en dere alle kjenner, og send lappen til personen som sitter til høyre for deg.
 3. Hold deretter lappene opp, slik at dere ser hva som står på hverandres lapper, men ikke hva som står på egen lapp.
 4. Nå begynner leken: Hver runde får du stille ja-/nei-spørsmål om personen på lappen din (for eksempel ”Er jeg en artist?”). Du får fortsette å stille spørsmål så lenge svaret er ja. Hvis svaret er nei, er det nestemann sin tur til å spørre.
 5. Førstemann som gjetter hvem hun eller han er, vinner.
Gruble-spill

Gruble

 1. Lag et rutenett på et A4-ark. Rutenettet kan ha både få og mange ruter, alt ettersom hvor lenge dere ønsker å spille.
 2. I raden helt til venstre skriver dere forskjellige bokstaver nedover, for eksempel forbokstaven i alles navn.
 3. I kolonnen helt øverst skriver dere forskjellige kategorier (for eksempel dyr, bilmerker, matretter, forfattere…).
 4. Nå er det om å gjøre og klare å fylle ut alle rutene ved å skrive inn ett og ett svar som passer med både kategori og bokstav. Hver deltaker får skrive inn ett svar per runde. Den første personen som ikke klarer å fylle ut en rute, taper.