Bamse og Hermans matpakketips

En god matpakke gir næring til store og små slik at man holder ut hele dagen i barnehagen eller på skolen. For å bli skikkelig mett er det lurt å velge bakst av fullkorn, derfor er det aller meste av det du finner her laget med grovt mel. Her har Bamse og Herman samlet sine beste brødoppskrifter og mye mer som gjør at matpakken kan bli litt ekstra stas. Av og til kan det for eksempel være hyggelig med en liten overraskelse. Kanskje en pizzasnurr eller et horn med innbakt ost og skinke?

Fire supre matpakkebrød:

matpakkefakta

Fem matpakkefakta

Hvem skulle tro at kuer kan ha bestevenner? Eller at det finnes skilpadder som kan puste med rompa? Har du lyst til å gjøre noe ekstra ut av matpakken en uke? Her finner du faktaark med fem morsomme fakta fra dyrenes verden.

Slik gjør du: 

  1. Print ut arket med faktaene 
  2. Klipp ut hver av de fem rutene
  3. Legg i matboksen – en for hver dag i uken
Lyse speltknekkebrød

Barnas favorittknekkebrød

Å lage knekkebrødene selv er en suveren måte å sørge for at knekkebrødene inneholder mye fiber og sunt fett. Dessverre er det ikke alltid at de minste i familien setter pris på grove knekkebrød med mye frø og nøtter. Disse lyse speltknekkebrødene inneholder ingen store «klumper», og har en konsistens og smak som hele familien kommer til å sette pris på. Oppskriften gir et stekebrett med knekkebrød, cirka 12 stykker, avhengig av hvor store du lager dem.

Lyse speltknekkebrød

Kjekt å ha i fryseren:

Tips: lag en porsjon med for eksempel horn eller pizzasnurrer og ha liggende i fryseren til en dag man trenger noe ekstra godt i matboksen. Disse tiner raskt i matboksen og klart til å spises når det er tid for lunsj.

Grove polarbrød

Grove polarbrød

Polarbrød har på noen år blitt en klar matpakkefavoritt. Denne varianten krever hverken elting eller heving, og resultatet er luftige og saftige polarbrød på null komma niks. Oppskriften gir 10 polarbrød.

Tid: 35 minutter

 

Få oppskriften her

Oppskrifter for de med glutenallergi:

Fire supre turkjeks: