Til julematen hører det ofte mye tilbehør. Enten du lager frokost eller middag kan det være mange oppskrifter å bryne seg på. Da har Medhus en klar anbefaling å komme med:
– Tenk enkelt; Velg heller et par gode retter som du klarer å gjøre bra, enn å gjøre alt halvveis.
På samme måte tror han det er viktig å prioritere hvilke oppgaver som er viktigst. Kanskje betyr det mer for gjestene at kalkunen er perfekt stekt enn at waldorfsalaten er hjemmelaget?
– Det er noe mange sliter med å vurdere; Hva er viktigst for måltidet? Å redusere arbeidsmengden med halvfabrikata kan være klokt med tanke på hva du får igjen i den andre enden.
En ferdig potetsalat for eksempel kan raskt gjøres mer spennende hvis du tilsetter kapers eller ferske urter.
Medhus mener ingen rett er for krevende så lenge du planlegger skikkelig og gjør de rette forberedelsene.
– Det er klart noen løsninger er enklere enn andre. For eksempel kan det lønne seg å gå for langtidsstekt kjøtt i stedet for å prøve å steke 15 biffer samtidig. Gi deg selv god tid, og gå gjerne for retter som kan gjøres dagen før. Velg deg ut noen få oppgaver som du kan gjøre bra, sier Medhus og legger til:
– Med god planlegging klarer de aller fleste det aller meste!