Varmende biffsalat med chili- og ingefærdressing

En mettende og god salat som gir deg tilskudd av jern, vitamin B12 og en mengde gode fettsyrer fra avokado og olje.n

Du trenger:

  • 1 chili
  • 1 cm revet fersk ingefær
  • 4 ss Vita hjertego’ Optimal
  • 2 ss Vita hjertego’ Flytende
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 120 gram ytrefilet
  • 0.5 rødløk
  • 0.5 avokado
  • 100 gram salatblanding

 

Slik gjør du:

  1. Finhakk chili og riv ingefæren på et fint rivjern. Bland chili og ingefær med Vita hjertego’ Optimal og la den stå mens du lager resten.
  2. Varm opp en stekepanne med Vita hjertego’ Flytende. Salte og pepre ytrefileten. Stek ytrefileten til den har fått en fin stekeskorpe og har en rosa kjerne. Bruk gjerne steketermometer og stek til den er 58 grader. La den hvile i 5 minutter før servering.
  3. Del rødløken og avokadoen i skiver. Ha salatblanding i bollen og legg på rødløk og avokado. Skjær biffen i skiver og legg den på toppen, før du fordeler chili- og ingefærdressing over salaten.

C-vitaminbomben med brie

Appelsinene i denne salaten gir deg påfyll av vitamin C, mens brie og nøtter sørger for at den metter godt. Grønnkålen gir deg dessuten vitamin A i form av betakaroten samt vitamin E, vitamin K, vitamin C, kobber og kostfiber. Med litt olje i salaten får du dessuten tilskudd av sunne fettsyrer.n

Du trenger:

  • 1 appelsin
  • 30 gram valnøtter
  • 50 gram brie
  • 100 gram grønnkålblanding
  • 1 ss Vita hjertego’ optimal

 

Slik gjør du:

  1. Skrell appelsinen og del den i små terninger. Grovhakk valnøttene.
  2. Ha grønnkålblandingen i en skål og dryss over Vita hjertego’ Optimal.
  3. Topp salaten med skiver av brie og hakkede valnøtter.

Asiatisk laksesalat med mango

Fyll på med sunt fett og omega 3 fra laksen, og la mangoen føye til kostfiber og vitamin C.n

Du trenger:

  • 2 ss Vita hjertego’ Flytende
  • 100 gram laksefilet
  • 1 ss hoisinsaus
  • 0.5 ts sesamfrø
  • 0.5 mango
  • 100 gram salatblanding
  • Frisk koriander

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp en stekepanne på middels sterk varm med Vita hjertego’ Flytende.
  2. Pensle laksefileten med hoisinsaus. Stek laksen i ca. 2 minutter på hver side, avhengig av størrelse på fileten. Dryss over sesamfrø når laksen er stekt.
  3. Del mangoen i terninger. Ha salatblanding i en bolle og tilsett mango og laks. Topp gjerne med litt frisk koriander.