
Samarbeid
Gjennom dialog og smart samarbeid med våre interessenter, når vi målene i fellesskap.

FNs bærekraftmål nr. 17
For å lykkes med bærekraftmålene trengs det nye og sterke partnerskap. Myndigheter, næringslivet og sivilsamfunnet må samarbeide for å oppnå bærekraftig utvikling.
Gjennom innovativ dialog og smart samarbeid med våre interessenter når vi våre og deres målsetninger raskere.
Felles løsning på problemer
Matproduksjon representerer en betydelig del av utfordringen når det gjelder klima, biologisk mangfold og helse. Matbransjen har en rekke felles mål. Hvis hver aktør skal finne sine egne løsninger på disse, risikerer man ineffektive prosesser og tiltak.
Årets resultater:
- Dialog med alle dagligvarekunder rundt bærekrafttiltak.
- Tett oppfølging av leverandører for å påvirke positivt.
- Deltatt i relevante forskningsprosjekter.
- Aktive medlemmer av Etisk handel Norge, NHO Mat & Drikke, Myndighetenes intensjonsavtaler, MSC, Sedex.
- Fagpersoner i Mills har vært som innleggsholdere for å inspirere og bidra med innsikt innenfor og utenfor matbransjen.
- Kontinuerlig dialog med dyrevernsorganisasjoner, MSC og andre interessenter.
- Tett samarbeid med Matsentralen som henter overskuddsprodukter og råvarer og omfordeler til organisasjoner.
- Bidratt med informasjon til studentoppgaver.
- Delt data fra livssyklusanalyser med forskningsinstitusjoner og kunder.

Mills støtter UngInvest
I Mills ønsker vi å bidra til et inkluderende samfunn der flere unge får muligheten til å lykkes. Derfor støtter vi UngInvest, et praksisnært opplæringstilbud for ungdom mellom 16 og 24 år som ønsker et alternativ til ordinær videregående opplæring. Gjennom et tilrettelagt læringsløp får deltakerne bygge selvtillit, tilegne seg ferdigheter og oppleve mestring.
I 2024 har vi bidratt økonomisk for å realisere UngInvests drøm om en foodtruck. Foodtrucken skal gi ungdom verdifull erfaring innen blant annet bilmekaniske fag, matlaging, kundeservice og forretningsdrift, og blir en viktig læringsarena for dem som trenger praktisk opplæring for å finne veien videre i utdanning og arbeidsliv. I tillegg har vi i Mills delt vår kompetanse ved å holde kurs i matlaging og markedsføring for ungdommene.
Gjennom dette samarbeidet hjelper vi unge med å utvikle ferdigheter, skape mestringsfølelse og bygge en tryggere fremtid.

Vårt løfte innen utgangen av 2025
- Vi skal være foretrukket partner i bransjen med tanke på innovative prosjekter for et mer bærekraftig matsystem.
- Hvert område i bærekraftstrategien skal være støttet opp av minimum ett strategisk partnerskap

Bruk håv i strandryddingen!
Mills støtter prosjektet Miljøhavn, som setter ut håver på mange norske brygger. Målet er å fjerne 10-12 tonn søppel i året.
Hovedområdene i vårt bærekraftarbeid
-
Sunnere produkter Vi tilbyr sunnere produkter fra planteriket og havet.
-
Trygg mat Alle våre varer skal produseres på en sikker måte.
-
Ansvarlig arbeidsgiver Våre medarbeidere skal ha en trygg arbeidsplass, hvor alle trives og opplever utvikling.
-
Etikk og miljø i leverandørkjeden Gjennom våre mange leverandører påvirker vi arbeidere og lokalmiljø i store deler av verden.
-
Emballasje Mindre materialbruk og bytte til materialer som lar seg gjenvinne har stor påvirkning. Les mer.
-
Matsvinn Vi gjør alt for å redusere matsvinn i egen produksjon.
-
Klima og miljø Bruk av råvarer, emballasje, produksjon og transport påvirker klimaavtrykket.
-
Samarbeid Nær dialog og smart samarbeid med våre interessenter gjør at vi når felles mål raskere.