Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Mills AS samler inn og bruker personopplysninger digitalt.

Mills AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra mills.no  og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Behandling av personopplysninger på mills.no

Mills AS har det daglige ansvaret for behandlinger av personopplysninger på mills.no, med mindre annet er oppgitt under. Du vil ikke få målrettede annonser fra Mills basert på ditt besøk på mills.no.

Dekode er Mills sin leverandør for drift, utvikling og vedlikehold av nettstedet.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Mills og Dekode som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Mills og Dekode regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Kontaktskjema og reklamasjonsskjema på mills.no

Henvendelser sendt inn via kontaktskjema og reklamasjonsskjema håndteres av Mills Forbrukerservice.

Persondata som du har delt med Mills; navn, adresse, telefonnummer, mailadresse og eventuelt kontonummer, har blitt registrert hos Mills. Denne informasjonen er nødvendig for å kunne behandle henvendelsen og saken, men vil ikke bli brukt i noen annen sammenheng. Mills har en rutine som sikrer at denne informasjonen blir slettet etter 6 måneder.

For å kunne sende e-post fra et skjema fra mills.no bruker Mills et system som kalles SendGrid.

Nettstatistikk

Google Analytics

Mills benytter Google Analytics for å samle informasjon om hvordan brukere benytter mills.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvilke oppskrifter som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

 

Mills AS anonymiserer deler av nettbrukerens IP-adresse før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Det gjør vi ved å fjerne de siste sifrene fra en IP-adresse før informasjonen lagres av Google Analytics. Dermed kan ikke den anonymiserte IP-adressen brukes til å identifisere deg som enkeltbruker.

 

Hotjar

Mills AS bruker analyseverktøyet Hotjar (hotjar.com) til å samle inn data om hvordan mills.no benyttes av brukerne. Det kan for eksempel være informasjon om hvor langt ned på en side brukerne leser før de i gjennomsnitt går ut av siden, eller hvor på siden man oftest klikker seg videre. Hensikten med systemet er å lage mer brukervennlige nettsider.

 

Informasjonen som samles inn på mills.no av Hotjar er anonymisert. Mottatte opplysninger er underlagt Hotjars retningslinjer for personvern (hotjar.com).

Tjenester på mills.no

Kommentarfelt

På mills.no er det mulig å stille spørsmål til oppskrifter ved å benytte kommentarfeltet under oppskriften. Ønsker du å få beskjed på e-post når ditt spørsmål er besvart må du oppgi din e-postadresse. Denne adressen lagres midlertidig i WordPress – som er publiseringsløsningen nettsiden er laget med – og slettes automatisk når spørsmålet er besvart av en av våre redaktører.

 

Tekstmelding med link til oppskrift på SMS

Ønsker du å få link til en av våre oppskrifter på SMS er det mulig å få denne tilsendt ved å bruke SMS-funksjonen på nettsidene våre. Denne ligger som en liten knapp på hver oppskrift. For å gjøre dette benyttes et system som heter Twilio. I Twilio lagres telefonnummeret og hvilken oppskrift man fikk link til i 30 dager før det slettes.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Følgende informasjonskapsler brukes på mills.no:

  • Analyseverktøyet Google Analytics plasserer én / et sett med informasjonskapsler på din maskin. Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk. Du kan lese mer om nettstatistikk over. Hovedinformasjonskapselen som brukes av Google Analytics heter “_ga”.
  • Wordfence er et sikkerhetsverktøy som hjelper med å beskytte nettstedet mot angrep fra hackere og malware. Verktøyet bruker et sett med informasjonskapsler for å rapportere statistikk om, og forhindre data-angrep. Informasjonskapslene som bruker av Wordfence begynner med «wfvt_» og «wordfence_».
  • MyFonts er en tjenesteleverandør av skrifttyper. Tjenesten benytter informasjonskapsler for å føre statistikk over bruk av skrifttyper på nettstedet.

Video fra YouTube

På mills.no benytter vi innebygde YouTube-videoer når vi har behov for å vise video, for eksempel på oppskrifter. På alle våre videoer har vi brukt modus for styrket personvern, som betyr at man bygger inn videoer uten å bruke informasjonskapsler som sporer seeradferd. Dette betyr at det ikke samles inn aktivitetsdata for å sette et personlig preg på seeropplevelsen. Videoanbefalingene baseres i stedet på kontekst og knyttes til videoen som spilles av.

Nyhetsbrev fra FeteFakta

Mills AS tilbyr et undervisningsopplegg ved navn FeteFakta for 9. klasse i Mat- og helse. Lærere, og andre som måtte ønske det kan melde seg på nyhetsbrev med informasjon om dette undervisningsopplegget. Dette nyhetsbrevet kommer ut ca. 2 ganger i semesteret og lages ved hjelp av Mailchimp. Ønsker du å melde deg på nyhetsbrevet kan du gjøre det ved å bruke denne påmeldingslenken. Ønsker du å melde deg av nyhetsbrevet kan du når som helst melde deg av ved å benytte linken nederst i mailen du får, eller kontakte oss på fetefakta@mills.no.