Bergenet lesetid: 7 minutter

Norske folkefavoritter

Vi står bak de kjente merkevarene Delikat, Mills, Vita hjertego’, Soft Flora, Melange, Olivero og Plantego’. De aller fleste av våre produkter produseres ved våre fabrikker i Fredrikstad og Drammen.

Vi har stor respekt for arven vi forvalter med mange produkter som nordmenn flest har et langt og nært forhold til. Samtidig jobber vi stadig med å utvikle våre merker og produkter i henhold til nye behov hos den norske befolkning. For oss handler det om å gjøre det enkelt å spise sunt og godt hver dag – og noen ganger overraske, med smaker og kombinasjoner som begeistrer.

I Mills legger vi helsemyndighetenes kostholdsanbefalinger til grunn for vår ernæringsfilosofi. Kort sagt, et variert, sunt kosthold med mye frukt og grønt, fisk, grovbrød og mindre mettet fett og salt. Våre margariner er også anbefalt av helsemyndighetene, og Vita hjertego’-serien er spesielt utviklet i tråd med anbefalingene.

Visjon og hovedoppgave

Vår hovedoppgave er å gjøre det enkelt for dagens og fremtidens generasjoner å samles rundt sunn og god mat. Det preger måten vi jobber på og alle våre produkter.

Først og fremst handler det om god smak og gode råvarer. Det handler også om å hjelpe deg til å lykkes på kjøkkenet, og at produktene våre gir resultatet du vil ha både i stekepanna og i bakebollen.

Å gjøre det enkelt betyr også at du som forbruker kan være trygg på kvaliteten, der mattrygghet og ernæringsmessig sammensetning står øverst på vår liste. Slik kan du konsentrere deg om å nyte måltidet og samtalen rundt bordet, og vite at med Mills gjør du et trygt og godt valg.

Vi har aldri vært opptatt av kvartalsresultater, men av langsiktig verdiskaping. Hvordan vi jobber for å nå målene våre er dermed viktig for oss. Dette har vi omtalt som ansvarlighet i mange tiår. I dag kaller vi det bærekraft. Rammene er FNs bærekraftmål og vår bærekraftstrategi er omfattende med ambisiøse mål.

Ledelsen i Mills

Matglede siden 1885

Har du noen gang lurt på hvor lenge den folkekjære majonesen fra Mills har eksistert? Eller hvor den første produksjonen av Melange ble gjort? Og var du klar over at selskapet Mills AS er eid av den norske familien Heje? Ja, vi har en hel masse spennende historie å by på. Bli med på noen av våre historiske høydepunkt, avsnitt for avsnitt!

Våre eiere

Mills AS eies av Agra – et familieeid konsern, stiftet i 1885 av odelsgutten Knut K. Heje. I dag eies vi fortsatt av Heje-familien, og vi holder til på samme adresse som Agra Margarinfabrikk ble til da eventyret startet. n

I dag er Agra et av Skandinavias største merkevarebaserte næringsmiddelkonsern med selskaper i Norge (Mills AS), Sverige (Foodmark Sweden AB) og Danmark (Stryhns AS). De fleste produktene produseres ved konsernets ti produksjonsanlegg i Skandinavia og Polen. Agra har i dag 970 ansatte fordelt på alle landene og har en omsetning på NOK 3,5 milliarder.