
Trygg mat
Som matprodusent har Mills et stort ansvar for at varene våre produseres på en sikker måte. Kravene som stilles til leverandører kan også være med på å forbedre mattrygghet bakover i verdikjeden.

FNs bærekraftmål nr. 2
Målet handler om at alle mennesker skal ha tilgang på næringsrik og bærekraftig mat hele året, og at ingen skal sulte.
Mattrygghet uten kompromiss
Utrygg mat kan føre til sykdom og i verste fall død. Dette kan handle om kontaminering med bakterier, virus og muggsopp, forurensing med uønskede stoffer, manglende allergenhåndtering eller bevisst matsvindel eller sabotasje.
Årets resultater 2024
- Årlig verifikasjon av godkjente Supplier questionnaires viser at vår nye prosess for leverandørgodkjenning fungerer
- Gjennomført 11 av 16 planlagte leverandørrevisjoner, og de mest kritiske er gjennomført. Fem er ikke gjennomført grunnet Booster prosjektet og mulig leverandørbytte.
- 100 prosent implementering av nye FSSC krav på
- 3 små avvik i Mills Drammen på FSSC revisjon
- 0 avvik i Mills Fredrikstad på FSSC revisjon
Viktigste tiltak i 2024
- Gjennomført leverandørrevisjoner og oppfølging av de mest kritiske leverandørene.
- Alle fabrikker har implementert de nye kravene i FSSC versjon 6, og er fortsatt FSSC sertifisert.

Mål innen utgangen av 2025
- Opprettholde fravær av alvorlige avvik på egne fabrikker på FSSC-revisjoner.
- Være ledende innen mattrygghet.
- Konkrete forbedringer hos aktører i verdikjeden.
- Åpenhet og transparens rundt vår matproduksjon.
- Et selskap forbrukere har høy tillit til.

Tiltak i 2025
- Alle Mills produksjonsanlegg er fortsatt sertifisert etter GFSI-godkjent standard
- Årlig risikovurdering av alle leverandører
- Identifisere årsak til forbrukerklager og sette inn riktige mål og tiltak
- Konsernsamarbeid om matjuks
- Fokus på kvalitet og mattrygghetskulturarbeidet
Vårt løfte innen utgangen av 2025
- Engasjere hele verdikjeden med vår sterke kultur for kvalitet og mattrygghet – fra jord til bord.
- Kunne dokumentere at alle leverandører er godkjente av oss.

Visste du at..
..vi tar stikkprøver på hver blanding av Mills-salater? Laboratorieingeniørene smaker og lukter på prøvene for å kvalitetssikre at det ikke er noe feil med produktet når det forlater fabrikken.
Hovedområdene i vårt bærekraftarbeid
-
Sunnere produkter Vi tilbyr sunnere produkter fra planteriket og havet.
-
Trygg mat Alle våre varer skal produseres på en sikker måte.
-
Ansvarlig arbeidsgiver Våre medarbeidere skal ha en trygg arbeidsplass, hvor alle trives og opplever utvikling.
-
Etikk og miljø i leverandørkjeden Gjennom våre mange leverandører påvirker vi arbeidere og lokalmiljø i store deler av verden.
-
Emballasje Mindre materialbruk og bytte til materialer som lar seg gjenvinne har stor påvirkning. Les mer.
-
Matsvinn Vi gjør alt for å redusere matsvinn i egen produksjon.
-
Klima og miljø Bruk av råvarer, emballasje, produksjon og transport påvirker klimaavtrykket.
-
Samarbeid Nær dialog og smart samarbeid med våre interessenter gjør at vi når felles mål raskere.