Trygg mat
Som matprodusent har Mills et stort ansvar for at varene våre produseres på en sikker måte. Kravene som stilles til leverandører kan også være med på å forbedre mattrygghet bakover i verdikjeden.
FNs bærekraftmål nr. 2
Målet handler om at alle mennesker skal ha tilgang på næringsrik og bærekraftig mat hele året, og at ingen skal sulte.
Mattrygghet uten kompromiss
Utrygg mat kan føre til sykdom og i verste fall død. Dette kan handle om kontaminering med bakterier, virus og muggsopp, forurensing med uønskede stoffer, manglende allergenhåndtering eller bevisst matsvindel eller sabotasje.
Årets resultater
- Alle Mills sine anlegg er sertifisert etter FSSC 22000 standarden.
- Gjennom opplæring og bevisstgjøring opprettholder vi vår sterke kultur for mattrygghet.
- Risikovurdering og tett oppfølging av våre viktigste og mest kritiske leverandører er gjennomført i henhold til plan.
- Implementert en forbedret prosess for leverandørgodkjenninger på konsernnivå.
- Alle nye leverandører er godkjent.
- Tett samarbeid om kvalitet og mattrygghet på konsernnivå, som blant annet å løse ulike problemer ved implementering av nytt dokumentstyringssystem, samt kunnskapsdeling.
Mål innen utgangen av 2025
- Opprettholde fravær av alvorlige avvik på egne fabrikker på FSSC-revisjoner.
- Være ledende innen mattrygghet.
- Konkrete forbedringer hos aktører i verdikjeden.
- Åpenhet og transparens rundt vår matproduksjon.
- Et selskap forbrukere har høy tillit til.
Tiltak i 2024
- Benytte ny leverdørgodkjenningsmetode på alle nye leverandører.
- Gjennomføre revisjoner og oppfølging
- Risikovurdere alle leverandører og lage revisjonsplan for 2025.
- Alle Mills produksjonsanlegg fortsatt sertifisert etter GFSI-godkjent standard.
- Gjennomføre områdebaserte internrevisjoner på hver fabrikk. Inkludere nye krav i FSSC 22000.
- Reduksjonsmål antall forbrukerklager per fabrikk, sett mot solgte produkt.
- Konsernsamarbeid om kvalitet og mattrygghet for å heve nivået.
Vårt løfte innen utgangen av 2025
- Engasjere hele verdikjeden med vår sterke kultur for kvalitet og mattrygghet – fra jord til bord.
- Kunne dokumentere at alle leverandører er godkjente av oss.
Visste du at..
..vi tar stikkprøver på hver blanding av Mills-salater? Laboratorieingeniørene smaker og lukter på prøvene for å kvalitetssikre at det ikke er noe feil med produktet når det forlater fabrikken.
Hovedområdene i vårt bærekraftarbeid
-
Sunnere produkter Vi tilbyr sunnere produkter fra planteriket og havet.
-
Trygg mat Alle våre varer skal produseres på en sikker måte.
-
Ansvarlig arbeidsgiver Våre medarbeidere skal ha en trygg arbeidsplass, hvor alle trives og opplever utvikling.
-
Etikk og miljø i leverandørkjeden Gjennom våre mange leverandører påvirker vi arbeidere og lokalmiljø i store deler av verden.
-
Emballasje Mindre materialbruk og bytte til materialer som lar seg gjenvinne har stor påvirkning. Les mer.
-
Matsvinn Vi gjør alt for å redusere matsvinn i egen produksjon.
-
Klima og miljø Bruk av råvarer, emballasje, produksjon og transport påvirker klimaavtrykket.
-
Samarbeid Nær dialog og smart samarbeid med våre interessenter gjør at vi når felles mål raskere.