Ikon: Bærekraftsmål Utrydde sult

FNs bærekraftmål nr. 2

Målet handler om at alle mennesker skal ha tilgang på næringsrik og bærekraftig mat hele året, og at ingen skal sulte.

Vi ønsker å påvirke forbrukerne gjennom å inspirere til et sunt kosthold og samtidig fortsette arbeidet med å redusere salt og mettet fett i produktene.

Mattrygghet uten kompromiss

Utrygg mat kan føre til sykdom og i verste fall død. Dette kan handle om kontaminering med bakterier, virus og muggsopp, forurensing med uønskede stoffer, manglende allergenhåndtering eller bevisst matsvindel eller sabotasje. ​

Årets resultater

  • Alle Mills sine anlegg er sertifisert etter FSSC 22000 standarden.
  • Gjennom opplæring og bevisstgjøring opprettholder vi vår sterke kultur for mattrygghet.
  • Risikovurdering og tett oppfølging av våre viktigste og mest kritiske leverandører er gjennomført i henhold til plan.
  • Implementert en forbedret prosess for leverandørgodkjenninger på konsernnivå.
  • Alle nye leverandører er godkjent.
  • Tett samarbeid om kvalitet og mattrygghet på konsernnivå, som blant annet å løse ulike problemer ved implementering av nytt dokumentstyringssystem, samt kunnskapsdeling.

Mål innen utgangen av 2025

  • Opprettholde fravær av alvorlige avvik på egne fabrikker på FSSC-revisjoner.
  • Være ledende innen mattrygghet.
  • Konkrete forbedringer hos aktører i verdikjeden.
  • Åpenhet og transparens rundt vår matproduksjon.
  • Et selskap forbrukere har høy tillit til.

Tiltak i 2024

  • Benytte ny leverdørgodkjenningsmetode på alle nye leverandører.
  • Gjennomføre revisjoner og oppfølging
  • Risikovurdere alle leverandører og lage revisjonsplan for 2025.
  • Alle Mills produksjonsanlegg fortsatt sertifisert etter GFSI-godkjent standard.
  • Gjennomføre områdebaserte internrevisjoner på hver fabrikk. Inkludere nye krav i FSSC 22000.
  • Reduksjonsmål antall forbrukerklager per fabrikk, sett mot solgte produkt.
  • Konsernsamarbeid om kvalitet og mattrygghet for å heve nivået.

Vårt løfte innen utgangen av 2025

  • Engasjere hele verdikjeden med vår sterke kultur for kvalitet og mattrygghet – fra jord til bord.
  • Kunne dokumentere at alle leverandører er godkjente av oss.

Visste du at..

..vi tar stikkprøver på hver blanding av Mills-salater? Laboratorieingeniørene smaker og lukter på prøvene for å kvalitetssikre at det ikke er noe feil med produktet når det forlater fabrikken.