Trygg mat
Som matprodusent har Mills et stort ansvar for at varene våre produseres på en sikker måte. Kravene som stilles til leverandører kan også være med på å forbedre mattrygghet bakover i verdikjeden.
FNs bærekraftmål nr. 2
Målet handler om at alle mennesker skal ha tilgang på næringsrik og bærekraftig mat hele året, og at ingen skal sulte.
Vi ønsker å påvirke forbrukerne gjennom å inspirere til et sunt kosthold og samtidig fortsette arbeidet med å redusere salt og mettet fett i produktene.
Mattrygghet uten kompromiss
Utrygg mat kan føre til sykdom og i verste fall død. Dette kan handle om kontaminering med bakterier, virus og muggsopp, forurensing med uønskede stoffer, manglende allergenhåndtering eller bevisst matsvindel eller sabotasje.
Årets resultater
- Alle Mills sine anlegg er sertifisert etter FSSC 22000 standarden.
- Gjennom opplæring og bevisstgjøring opprettholder vi vår sterke kultur for mattrygghet.
- Risikovurdering og tett oppfølging av våre viktigste og mest kritiske leverandører er gjennomført i henhold til plan.
- Implementert en forbedret prosess for leverandørgodkjenninger på konsernnivå.
- Alle nye leverandører er godkjent.
- Tett samarbeid om kvalitet og mattrygghet på konsernnivå, som blant annet å løse ulike problemer ved implementering av nytt dokumentstyringssystem, samt kunnskapsdeling.
Mål innen utgangen av 2025
- Opprettholde fravær av alvorlige avvik på egne fabrikker på FSSC-revisjoner.
- Være ledende innen mattrygghet.
- Konkrete forbedringer hos aktører i verdikjeden.
- Åpenhet og transparens rundt vår matproduksjon.
- Et selskap forbrukere har høy tillit til.
Tiltak i 2024
- Benytte ny leverdørgodkjenningsmetode på alle nye leverandører.
- Gjennomføre revisjoner og oppfølging
- Risikovurdere alle leverandører og lage revisjonsplan for 2025.
- Alle Mills produksjonsanlegg fortsatt sertifisert etter GFSI-godkjent standard.
- Gjennomføre områdebaserte internrevisjoner på hver fabrikk. Inkludere nye krav i FSSC 22000.
- Reduksjonsmål antall forbrukerklager per fabrikk, sett mot solgte produkt.
- Konsernsamarbeid om kvalitet og mattrygghet for å heve nivået.
Vårt løfte innen utgangen av 2025
- Engasjere hele verdikjeden med vår sterke kultur for kvalitet og mattrygghet – fra jord til bord.
- Kunne dokumentere at alle leverandører er godkjente av oss.
Visste du at..
..vi tar stikkprøver på hver blanding av Mills-salater? Laboratorieingeniørene smaker og lukter på prøvene for å kvalitetssikre at det ikke er noe feil med produktet når det forlater fabrikken.
Hovedområdene i vårt bærekraftarbeid
-
Sunnere produkter Vi tilbyr sunnere produkter fra planteriket og havet.
-
Trygg mat Alle våre varer skal produseres på en sikker måte.
-
Ansvarlig arbeidsgiver Våre medarbeidere skal ha en trygg arbeidsplass, hvor alle trives og opplever utvikling.
-
Etikk og miljø i leverandørkjeden Gjennom våre mange leverandører påvirker vi arbeidere og lokalmiljø i store deler av verden.
-
Emballasje Mindre materialbruk og bytte til materialer som lar seg gjenvinne har stor påvirkning. Les mer.
-
Matsvinn Vi gjør alt for å redusere matsvinn i egen produksjon.
-
Klima og miljø Bruk av råvarer, emballasje, produksjon og transport påvirker klimaavtrykket.
-
Samarbeid Nær dialog og smart samarbeid med våre interessenter gjør at vi når felles mål raskere.