Veganske pannekaker med peanøttsmør

Enkelt
45 min.
Med denne fremgangsmåten kan du lage luftige pannekaker, helt uten egg og melk. Eplesidereddik balanserer smaken og hjelper bakepulveret slik at pannekakene blir luftige og fine, og peanøttsmør bidrar til god og fyldig smak. Topp med rørte bær for en frisk og herlig frokost. 1 porsjon gir cirka 9 veganske pannekaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Rør sammen havremelk og eplesidereddik. La blandingen stå i 5 minutter.

  2. Bland hvetemel, bakepulver og salt sammen i en bolle.

  3. Visp peanøttsmør og lønnesirup inn i havremelkblandingen.

  4. Tilsett det våte i det tørre mens du rører om til en tykk og jevn røre.

  5. Dekk til og la pannekakerøren stå i 30 minutter.

  6. Ha litt olje i en stekepanne på middels sterk varme. Hell litt røre i stekepannen, cirka 2 ss per pannekake. Stek til røren nesten har stivnet på oversiden. Snu forsiktig og stek videre i cirka 30 sekunder.

  7. Mos bringebær og jordbær med en gaffel og server til pannekakene. Hell over ekstra lønnesirup om du ønsker det.

Antall porsjoner:

  • 2.5 dl havremelk (eller annen plantebasert melk)
  • 1 ss eplesidereddik
  • 150 gram hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 2 ss Plantego' Peanøttsmør
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss olje til steking
  • Topping:
  • 125 gram bringebær
  • 125 gram jordbær

Produkter i oppskriften

Plantego' Peanøttsmør

Plantego’ Peanøttsmør

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Havregrøt med peanøttsaus, kokos og blåbær

Enkelt
10 min.

Saftige bananmuffins med peanøttsmør

Enkelt
30 min.

Chiapudding med peanøttsmør og blåbær

Enkelt
5 min.