Veganerguttas beste tips for å spise mer plantebasert
– Vi tror folk vil ha digge produkter og pålegg som gjør det enklere enn noen gang å velge noe annet en kjøttprodukter. Vi heier på utviklingen som nå skjer med flere muligheter enn noen gang, og at disse også blir naturlige førstevalg for ikke bare veggiser, men for alle.
Veganerguttas 5 beste tips for å spise mer plantebasert
- Utforsk matbutikken! Ta deg tid til å sjekke ut matvarehyllene du ikke har vært i før.
- Start lett, bytt ut en og en animalsk ingrediens med et plantebasert alternativ.
- Eksperimenter, prøv, feil, prøv igjen. Vi har selv gått på flere gigafeil i starten. No one is blaming you.
- Besøk en matprofil med mat du liker, og se hvordan de går frem, hvilke produkter de bruker og teknikker.
- Inviter hjem på middag, lag middager sammen eller velg en vegansk rett neste gang du er ute og spiser.
Favorittprodukt fra Plantego’
– Peanøttsmør! Akkurat passe perfekt creamy og chunky – hver gang! Som kan brukes på skiva, i cookies og snacks. Passer også utmerket i en digg satay-saus! Favoritt oppskrifter med Plantego’ Peanøttsmør er våre proteinbarer, kombinert med mørk sjokolade. Perfekt snack i farten eller som dessert.
Peanut ‘n Cookie Shake! 🍫
Denne digge shaken er du nødt til å lage! Superenkel og latterlig god – og lages på 3 min!
Du trenger:
- Ca. 10 isbiter
- 2 scoop vegansk sjokoladeis
- 2,5 dl soyamelk, usøtet
- 4 ss Plantego’ Peanøttsmør
- 50 g veganske cookies
- 2 ss sukker
- 3 dadler uten stein
- Vegansk krem til topping
- Sjokoladesaus til topping
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i en blender, og kjør på full hastighet til du får en creamy shake.
Hva ser dere etter når dere skal velge produkter i butikken?
– Vi ser alltid etter produkter med mest mulig næring og grønt, uten å koste skjorta. I dette tilfelle krysser Plantego’ sine produkter av på alle kriteriene!
Hva tror dere blir de viktigste trendene for året?
– Vi tror folk vil ha digge produkter og pålegg som gjør det enklere enn noen gang å velge noe annet en kjøttprodukter. Vi heier på utviklingen som nå skjer med flere muligheter enn noen gang, og at disse også blir naturlige førstevalg for ikke bare veggiser, men for alle.
Pesto toast med hvitløk, deilig pebre og Plantego’ Avokado & Kikerter
Tidenes trick for en litt diggere (og mer crispy) frokost- eller lunsjrett, er å steke din favorittskive med pesto og hvitløk før du påfører toppingen. Det gir skiva den perfekte skorpen! Her smører vi på med Plantego’ sitt grønnsakspålegg, Avokado & Kikerter som er proppet med hele 89% grønnsaker! Vi avslutter det hele med pebre – en chilensk salsa som garanterer suksess!
Tid: Ca. 15 min
Du trenger (2 skiver):
- Plantego’ Avokado & Kikerter
- et godt brød, gjerne surdeigsbrød
- 1-2 ts grønn pesto
- 1-2 hvitløksfedd
- nøytral matolje til steking
Pebre (nok topping til 5-6 skiver)
- 8-10 cherrytomater
- 1/2 rødløk
- 2-3 hvitløksfedd
- en stor bunt koriander
- 1-2 limebåter
- en klype havsalt
- nøytral matolje
Slik gjør du:
- Begynn med pebre: Finhakk ingrediensene og blant alt sammen i en bolle. Smak til med havsalt og limesaft.
- Forvarm en panne med litt matolje på middels-lav varme. Ha pesto og finhakket hvitløk i panna, og legg deretter på skivene. Stek i ca. 2 min på hver side til de får en gyllenbrun og crispy overflate.
- Smør Avokado & Kikerter på skiva og topp med pebre.