Danskinspirert sildetallerken
En klassisk dansk frokost, eller lunsj som vi kaller det, starter gjerne med ett eller flere sildesmørbrød eller en sildeanretning, før man beveger seg gjennom all de andre serveringene med fisk, kjøtt og ost. Men du kan selvfølgelig også bare hygge deg med en sildetallerken alene, servert med godt rugbrød og klassisk tilbehør. Denne porsjonen er stor, og passer som et eget lunsjmåltid. Lager du porsjonen mindre, kan den serveres som forrett.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha silden over i små skåler. Det ser pent ut, og man kan få plass til flere ulike typer på én og samme tallerken. Hver skål bør inneholde nok sild til en skive rugbrød.
2. Del de hardkokte eggene i båter, eller skiver. Du kan også hakke dem, og servere dem i en skål med skje til å forsyne seg med.
3. Reddikene skjæres i skiver, og løken skjæres i tynne ringer eller finhakkes.
4. Kapers kan komme i en egen liten skål, og spirer og dill legges pent på siden.
5. Dill er ikke bare til pynt, men tilfører også en deilig, frisk smak til sildesmørbrødet.
6. Del rugbrødskivene i to og anrett alt sammen på en stor tallerken.
Fin oppskrift,jeg bruker gjerne litt potetsalat til.
Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Kjell-Egil! Det høres nydelig ut med potetsalat til, det må vi prøve en dag. Takk for tipset, og lykke til med matlagingen i høst 🙂