Å lage mat er gøy! Vi har etter beste evne funnet frem til temaer, aktiviteter og matretter som gjør at undervisningen blir engasjerende og lærerik. Vårt mål er å inspirere til mer matglede ved at elevene skal lage mat fra bunnen av, bli kjent med ulike råvarer, og oppleve mestring.

Undervisningsoppleggene har ulike temaer som er valgt ut ifra kompetansemålene i faget og kostholdsrådene til helsemyndighetene. Det er enkelt å søke seg frem til ønsket tema ved bruk av søkefeltet på siden, eller temaknappene.

Undervisningsoppleggene er bygget opp i tre deler:

  1. Teori
  2. Praktisk matlaging
  3. Matglede og refleksjon

Balansen mellom teori og praksis vil variere noe, men Mat og helse er et praktisk fag, og det vil derfor alltid være forslag til flere relevante oppskrifter innenfor hvert undervisningsopplegg.

Det skal være enkelt å bruke FeteFakta, og undervisningsoppleggene kan gjennomføres helt uavhengig av hverandre.

Vi kan friste med undervisningsopplegg som kan inspirere til å smake på nye retter med fisk, som kombinerer tacofredag med klimaavtrykk, som gjør at det blir enklere å spise grønnere, og som kan heve elevenes kunnskap om fett.

FeteFakta er en plattform i utvikling, og vi setter stor pris på tilbakemeldinger. Så send oss gjerne en mail med din opplevelse, om det er noe du savner eller ønsker mer av.