Denne enkle ostekaken med peanøttsmør, sjokolade og kjeksbunn er en luftig drøm av en kake. Den er enkel å røre sammen, krever ingen steking i ovn, og blir garantert en suksess på kakebordet.

Ingredienser

1 porsjon

Kjeksbunn

170 gram grove havrekjeks (f.eks. Bixit eller Digestive)
50 gram salte peanøtter

Ostekrem

400 gram kremost naturell
100 gram sukker
50 gram mørk sjokolade
2 dl kremfløte

Pynt

50 gram salte peanøtter
25 gram mørk sjokolade

Produkter i oppskriften

Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter
Mills Peanut Butter er et naturlig kosepålegg, rikt på nøtter som smaker godt og gir energi. Les mer

Kommentarer

  • Margrete Ivesdal

    Veldig fornøyd med kaken! Fikk høre at at den var kjempegod, og jeg er enig. Den var spist opp på 1 , 2, 3. Skal lages til juleavslutning. Den passer til alle anledninger, vil jeg tro.

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre, Margrete! Vi er enige i at denne passer til mange anledninger. Takk for tilbakemeldingen din, og kos deg med kakebaksten! 😊

  • Anne Strand

    Første gangen jeg lager denne type kake. Hvordan få den ut avforma ved servering?

    • Cecilie,

      Hei Anne! Bruk en form med avtagbar kant, og skjær forsiktig langs kanten med en spiss kniv for å løsne kaken fra formen. Lykke til! 🙂

  • Kjellrun

    Nydelig kake som jeg fikk servert i bursdagsselskap i går. Skal lages en dag! 👏😀

    • Cecilie,

      Hei Kjellrun! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Så herlig å høre at kaken falt i smak. Lykke til med baksten, håper det smaker! 😊

  • Anne Mette

    Kaka var god, men kjeksbunnen hang overhodet ikke sammen. Antar at det skyldes flytende melange. Burde det ikke vært en smør/margarintype som stivner?

    • sorsig

      Hei Anne Mette, og takk for tilbakemelding! Kjeksbunnen kan bli noe løsere med Flytende Melange, men vi har laget mange kjeksbunner på denne måten og det går fint, så lenge man pakker smulene godt sammen. Ønsker du et stivere resultat kan du evt bruke Melange i folie. Lykke til 🙂

  • Emilie

    Går det an å fryse restene?

    • Signe Marie

      Hei Emilie, denne ville jeg nok ikke fryst, ettersom konsistensen kan endre seg noe ved tining. Til gjengjeld vil den kunne holde seg godt i kjøleskap i 3-4 dager, om du dekker den godt til 🙂

  • Fani Jørgensen

    Elsker smaken av peanøttsmør, det skal prøves 🙂

    • Signe Marie

      Herlig! Håper den faller i smak 🙂