Gratinert skinkepai med italienske smaker
Pai er alltid en populær middagsrett. Her har vi fylt paien med herlige italienske smaker fra tomater, basilikum, spekeskinke og mozzarella. Ved å gratinere paien med både ost og majones, blir paien fyldig og ekstra smakfull.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Legg paibunnen i en paiform og trykk den godt ned og inntil kantene. Prikk paibunnen med en gaffel og forhåndsstek i ovnen på midterste rille i 10 minutter.
3. Del tomatene i to, fjern frøene med en skje og skjær resten av tomaten opp i små terninger.
4. Finhakk rødløken og basilikumen. Skjær spekeskinken i 0.5 centimeter strimler.
5. Legg tomatene, rødløken, basilikumen og spekeskinken i den forhåndsstekte paibunnen. Dryss over salt og pepper.
6. Fordel majonesen over paien og dryss over mozzarellaen.
7. Stek skinkepaien på midterste rille i 30 minutter eller til den er gyllen og sprø.
8. Server lun med en frisk salat.
9. Har du rester igjen er det best at de spises som lunsj eller middag dagen etterpå. Paien holder seg et par dager i kjøleskapet, men bunnen vil bli litt myk.
Tips!
Vil du lage paibunnen selv? Her finner du oppskrift på fem ulike paibunner – fra klassisk til grov eller glutenfri.
Kommentarer